Home Семейство Основни убийци на брака
Основни убийци на брака
Написано от Стоян Георгиев   

Основни убийци на бракаМалко са двойките, които имат сериозни съмнения, че бракът им може да рухне, когато пристъпват към брачния олтар. Красотата на венчавката, брачните обещания, захласнатите погледи на приятелите, ни карат да се усещаме сигурни и изпълнени с вярата, че нещата ще се развиват добре от само себе си. Интересно защо, но за почти всяка друга сфера от живота си ние сме наясно, че са необходими усилия, време и финанси. Осъзнаваме, че здравето ни изисква грижа, адекватно хранене и спорт. Инвестираме години от живота си в своето кариерно развитие. Когато стане въпрос за брака и децата ни обаче смятаме, че тези неща някак си ни се удават естествено. Рано или късно всяка двойка стига до заключението, че бракът изисква грижа, време, откровени разговори и внимание. Само любовта не е достатъчна, необходими са и умения.

Предлагам на вниманието ви най-честите убийци на брака, като пълният списък с причините може да се окаже буквално безграничен. Преди всичко - дръжте мислите за развод надалеч и се обърнете към професионалист за помощ при необходимост:

 

 


- неадекватна комуникация
Неспособността на единия или и двамата партньори да общуват адекватно като изразяват честно своите чувства по ненападателен начин. Тази неопитност е сред най-често срещаните причини за разпад в семейните взаимоотношения.

- финанси
Отделните бюджети в семейството, несъгласието за начина по който ще се изразходват средствата или теглене на кредит, свръх-задлъжняването, са все фактори, които съдействат за силно изостряне на взаимоотношението. Тук се включват също така провала в кариерата или в бизнеса, респективно успеха в тази област! Едно от най-важните пера в бюджета ви би следвало да бъде времето за романтични срещи, почивки, гледачка за децата и т.н., за да можете да бъдете навън само вие двамата.

- свъхзаетост
Прекалената ангажираност с извънредна работа, проекти, разични инициативи, ангажименти, лични хобита и т.н., е болестта на днешния век. Избягвайте да правите прекалено много неща по едно и също време, като например да учите в Университет, да отглеждате малки деца, да стартирате бизнес и да работите дълги часове по едно и също време. Научете се да приоритизирате и организирате ежедневието си по такъв начин, че да отделяте достатъчно време за брака си.

- изневяра
Въпреки разпространените вярвания, че изневярата може да се преодолее лесно, фактите доказват точно обратното - изневярата донася опустошителни последствия за брака и изисква значително време и усилия от страна на двойката, за да се възстанови доверието.

- липса на посвещение към брака, егоизъм
Ако макар и едната страна в брака да е силно егоцентрична, това може да унищожи желанието у другия партньор да дава. Разминаването в ценностната система и липсата на посвещение са често срещани убийци на взаимоотношения.

- разминаване в приоритетите
Ако мъжът например очаква, че основната роля на съпругата му е да се грижи за децата, а тя има за цел да работи в голяма компания, това създава предпоставки за натрупване на вътрешни неизразени наранявания и потенциални конфликти.

- сексуални проблеми
Лишаването на партньора от секс, липсата на регулярно сексуално общуване, привързаността към порнографията за сметка на партньора (сексуална анорексия), импотентността, са все фактори, съдействащи за криза в брака.

- липса на осигуряване на лично пространство
Ако единият или и двамата партньори са изключително обсебващи и налагащи своето мнение, това създава предпоставки за търсенето на алтернативи от другата страна.

Някои по-рядко срещани причини за раздялата могат да се окажат:
- различни форми на пристрастявания (алкохол, наркотици, порнография, хазарт)
- разминаване в очакванията
- вмешателство от страна на роднини
- физическо и/или вербално насилие

Как да се справим с мрачните сенки на преследващите брака ни убийци? Нека ви насърча - това е възможно! Важното е да вземем сериозно решение, че ще положим УСИЛИЯ бракът ни да функционира както всяка останала сфера от нашия живот.

 

 

 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.