Home Размисли За „силата” и „слабостта”
За „силата” и „слабостта”
Написано от izneviara.com   


За Вчера имах повод да се замисля над следното: „Защо мъжете често изглеждаме толкова слаби, когато ни предстои раздяла с жена, с която имам връзка от години?” Да, оказа се, че това се случва наистина често... Независимо кой е „прегрешил” спрямо връзката, стане ли въпрос за раздяла, мъжете почти винаги са слабата страна. Често изпадаме в ситуации да умоляваме, да умиротворяваме, да търсим компромис.

Ако сте мъж, знаете за какво говоря, ако сте жена – вероятно мислите обратното. Всъщност всеки смята, че той е направил по-големия компромис, нали:) Преди време жена ми каза, че мъжете сме по-слаби, затова постоянно опитваме компромиси или дори изпадаме в ситуации да се молим...

 

Аз няма веднага да казвам съгласен ли съм с твърдението или не. Вместо това ще ви разкажа историята на една жена, която ми писа наскоро. Преди време тя изневерила на мъжа си и след нормалния период на разправии, караници, обвинения и молби, накрая си събрала багажа, взела детето и си отишла. Тук започва най-интересната част... Детето поискало да се върне и да живее с баща си. И се върнало! Днес тази жена се чувства освежена от раздялата с мъжа си, но би направила ВСИЧКО, за да се върне при семейството, заради детето. Мили дами (казвам „дами”, единствено, защото почти винаги децата отиват при жената, иначе бих казал „мъже”), спомнете си как са се разделяли с вас мъжете преди да имате деца... Схванахте ли разликата?

 

Може би вече няма да е толкова чудно защо мъжете, които обичат децата си, са готови да правят компромиси със себе си и дори да молят. Това не е унизително, когато обичаш. Аз се молих за компромис и не се срамувам, че стигнах дотам. Съвсем отделен въпрос е дали молбата помага – това не е темата на този разговор...

Една моя приятелка ми каза преди време, че разведените мъже често изглеждат „угаснали” в началото след развода. Защо?

Децата са „центърът” на семейството, неговото сърце. Когато някой ти предложи да живееш без сърцето си, това няма как да не те стресне. И определено известно време ще изглеждаш слаб, много слаб. Наистина ли да имаш сърце два пъти в месеца по осем часа е достатъчно за когото и да било?!?

 

 

 

Коментари 

 
+2 #3 слепия 2011-02-22 10:29
Петя, ВЪЗХИЩАВАМ ТИ СЕ за решението! Аз взех същото решение да остана заради дъщеричката си ,противно но това, което разума ми говори .
 
 
+3 #2 fogy 2010-12-24 07:09
Благодаря от името на всички мъже!
 
 
+4 #1 Petia Furnadgieva 2010-12-23 21:53
Аз бях решила да напусна моят съпруг с детето и да не му позволя да го вижда. Споделих това с един близък. Със сълзи, той каза: Моля те, никога не го прави! И го повтори няколко пъти. После ми разказа, че неговата жена го е напуснала заедно с детето им. Тя е била много строга относно свижданията–сам о присъдените. Никакъв компромис. Видях болката и мъката в очите му. Представих си и детето,което също страда от липсата на баща си. Дори не може да му се обажда по всяко време.Това ме накара да се замисля и оттогава знам, че никога не бих го причинила и на двамата – нито на бащата, нито на детето.Да държиш детето си като залог и да манипулираш някого, това е мощно средство, но причинява ужасни мъки. Затова губещата страна изглежда много слаба и е склонна на всякакви компромиси. Аз лично взех решение да остана. Не мислете,че ми е лесно,но сърцето надделява,т.е обичта към двамата,за сметка на разума,който ми казва бягай. Но поне не виждам сълзи в очите на детето вечер и мъката на баща му.
 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.