Home Признаци за изневяра Изневярата при жените
Изневярата при жените
Написано от izneviara.com   

 

“След като проучвах женската сексуалност в продължение на повече от десет години, мога честно да кажа, че повечето вярвания в обществото за жените са силно изкривени и много от тях са напълно погрешни.” (Michelle Langley, автор на книгата “Женската изневяра”)

изневяра при жените

Връзките при жените в днешно време следват много предвидима схема:

 

 

• Притискат мъжете за обвързване
• Взимат това, което искат от връзката
• Губят интерес към секса
• Привлечени са от някой друг
• Започват да изневеряват
• Стават сърдити и негодуващи
• Започват да казват на партньора си, че имат нужда от време за почивка
• Обвиняват техният партньор за поведението си... и евентуално, след като направят себе си и всички около себе си отчаяни от изневярата си, но обикновено след дълъг период от време, те прекратяват връзката или брака си.

 

 

Ако сте мъж, както повечето мъже, вероятно никога не сте допускали, че партньорката ви изневерява. Не само защото вашата съпруга или приятелка изглежда незаинтересована от секса, но още - защото вярвате, че вашата съпруга или приятелка е “добро момиче”. За тяхно нещастие мъжете често са изоставяни от техните приятелки или съпруги, без въобще да разберат, че са им изневерявали.

Ако сте жена, както повечето жени, преди да изневерите на партньора си, вие декларирате, че “не сте от този тип”, който би изневерил. Все пак обаче, сте както и повечето жени - когато изневерят са шокирани и ужасени от поведението си, но в същото време не можете да спрете да изневерявате.
Връзките при жените и техните бракове ще продължават да следват тази схема, докато не успеем да разберем по-добре жените – особено що се отнася до тяхната сексуалност. Всъщност, след като проучвах женската сексуалност в продължение на повече от десет години, мога честно да кажа, че повечето вярвания в обществото за жените са силно изкривени и много от тях са напълно погрешни.”
Медиите най-после започнаха да разбират, макар и в малка степен, че проблемът с женската изневяра е широко разпространен. Напоследък няколко книги без особен успех се опитаха да обяснят защо жените в днешно време изневеряват, колкото и мъжете. Вярвам, че авторите на тези книги просто не са намерили необходимата информация, за да проумеят пъзела. Смятам още, че някои автори просто се страхуват да изнесат парчета от информацията, която честно казано е напълно противоположна на съвременните разбирания. За жалост, без тези късчета информация, е невъзможно да се разбере и евентуално да се посочи какъв е истинският проблем, който възниква във връзките днес.


Моята история:
Накратко, след като навърших 27 години, започнах да се чувствам доста по-различно. Бях щастливо омъжена от 4 години, когато изведнъж, неясно защо започнах да се чувствам отегчена и нещастна. В опит да разбера какво причинява нещастието ми, четох книги, говорих с майка ми, дори ходих на психолог. След събиране на цялата информация, която получих за начина, по който се чувствам спрямо съпруга си, подобно на повечето жени, започнах да виждам съпруга си като виновник.


В момента 70-75% от всички бракове се прекратяват по желание на жената.

По-късно, по време на собственото ми изследване, разбрах че случващото се е нормално. Всъщност, жените са най-склонни на развод в края на 20-те или 30-те си години, след 4 годишен брак или връзка. По това време жените са в пред-криза-на-средната-възраст, която подобна на тази при мъжете с една много важна разлика – разлика, която кара жените да изневеряват по-често от мъжете.
Има етапи, през които жените минават по време на дълготрайните си връзки.
След няколко години изследвания, аз можах да намеря отличителни черти в поведението на жените, които интервюирах. Аз категоризирах тези “етапи”, през които жените минават по време на дълготрайните си връзки. Етапите започват със загуба на желанието за секс.


Етап 1

Жените в Етап 1 чувстват, че нещо липсва в живота им. Те имат всичко, което са желали – дом, семейство, чудесен съпруг, но те чувстват, че би трябвало да са по-щастливи. По това време, много жени в този етап, започват да губят интерес към секса. Не е необичайно за тях да отделят много енергия, опитвайки се да избегнат физически контакт със съпруга си, защото се страхуват, че това ще доведе до проблеми. Те често се оплакват от неразположение и болка, за да избегнат секса и често избягват по всякакъв начин едновременното лягане в леглото на двамата. Те смятат секса за работа, нещо като миенето на съдовете или пазаруването. Някои жени в Етап 1 твърдят, че се чувстват изнасилени от докосването на съпруга си. Техните тела замръзват и те изпитват напрежение в гърдите и/или ги боли стомахът. Повечето жени в Етап 1 се чувстват сякаш има нещо сбъркано в тях, че са дефектни. Те също така се ужасяват, че тяхната незаинтересованост от секс може да накара съпрузите им да им изневерят или още по-лошо, да ги напусне.


Етап 2

Жените в Етап 2 преживяват ново пробуждане на желанието, стимулирано от случайна среща извън техния брак. Независимо дали тази връзка с нов мъж включва секс или остава платонична, жените типично дават огромно значение на емоционалната значимост на тази връзка. Много жени в този етап нямат желание за секс в дълги периоди от време. Много от тях изпитват огромна вина и съжаляват, независимо дали тяхната нова връзка е свързана със секс, само емоционална е, или и двете. Много от тях имат нещо като криза на личността. Постоянните напомнения са навсякъде. Те изпитват вина, когато изневярата се появи като тема за разговор със семейството, приятелите, в медиите или в разговорите със съпруга. Жените в този етап не могат вече да изразяват предишното си презрение към изневярата, без да се чувстват двулични. Те се чувстват така, сякаш са изгубили част от себе си. Отразявайки вярванията на обществото, че жените са “добри” или “лоши” поставят под съмнение своя статус на “добро момиче” и ще имат чувството, че съпрузите им не ги заслужават такива. Много от тях се опитват да преодолеят чувството на вина като стават по-грижливи по отношение на съпрузите си. Все пак, след време повечето жени минават от признателност към оправдание. За да оправдаят своите продължаващи желания към друг мъж, жените започват да приписват тези желания на нужди, които техните съпрузи не удовлетворяват или на предишни грешки и поведение на съпруга си. Много жени стават негативни и саркастични, когато разговарят за съпруга си и техният брак и че няма да е необичайно, ако последва извънбрачна афера.


Етап 3

Жените в Етап 3 или са се забъркали във връзка, или приключват връзка, или са в очакване на развод. Жените, преживели извънбрачна връзка, се чувстват по начин, по който никога не са се чувствали преди това. Те се чувстват “живи” отново и много от тях вярват, че са намерили своят духовен двойник. Тези жени изпитват чувствата, които се приписват на химията на любовта.
Тези жени също изпитват ужасна болка, болката да избират между съпруга и новата си любов. Те обикновено вярват, че това, което правят е нечестно спрямо съпруга им, но не са в състояние да прекратят извънбрачната си връзка. Някои от тях дори опитват. Преди среща с любовника си, те често се заклеват, че това ще е за последен път, но не успяват да спазят обещанията си. След като не успяват да прекратят аферата си, жените в Етап 3 стигат до извода, че това очевидно е тяхната половинка в живота, защото не са в състояние да разберат, че са станали зависими от “химикалите”, които се отделят в началните етапи на връзката. Много жени живеят в този затвор с години.
“Трябва ли да остана омъжена или трябва да се разведа?” Това е въпросът, който постоянно продължава да тревожи мислите на жените в Етап 3. Също така е често срещано явление жените в този етап да опитват раздяла или развод със съпруга си. В повечето случаи, съпрузите на жените в Етап 3 ще започнат безполезни опити да направят своите съпруги щастливи като станат по-внимателни, ще прекарват повече време в къщи, ще помагат повече в домакинството. Въпреки предишните и дори сега продължаващи оплаквания на жените, последното нещо, което жените в Етап 3 искат е да прекарват повече време със съпруга си. Причината, която много жени ще дадат за желанието си раздяла е, че “търсят себе си”. Те убеждават съпрузите си, че може да запазят брака си, ако получат достатъчно време за себе си. Те казват на съпрузите си, че времето, което изкарват разделени е в опит да се подобри сегашната ситуация. Жените в този етап искат да освободят себе си от ограниченията на брака и да прекарват повече време с любовника си. Много от тях вярват, че може би тяхното объркване ще изчезне. Те смятат, че евентуално ще разберат със сигурност дали искат да останат омъжени или искат да се разведат и да останат с любовника си. Временната раздяла позволява на жените в този етап да достигнат нови върхове с любовника си, без да се лишават от сигурността на брака си. Съпрузите на жените в Етап 3 често не разбират, че жена им има любовна афера. Тяхната липса на подозрения обикновено е продиктувана от липсата на интерес към секса при жена им, както и от вярването им, че съпругата им е “добро момиче”.
Жените в Етап 3 може също да са в момент на приключване на извънбрачна връзка и приключването може да не е било тяхно решение. Те може да са имали връзка с необвързан мъж, който или е загубил интерес, заради липсата на прогрес във връзката или е бил привлечен от друга жена, която не е обвързана. Жените, които приключват връзка, често изпитват силна мъка. Те може да изпаднат в дълбока депресия и да изразяват страхотен гняв към съпруга си. Те не проумяват, че преживяват внезапно оттегляне на химикалите от тялото им, причинено от промени в мозъка им. Като резултат, много от жените на този етап се чувстват, сякаш са пропуснали шанса си за щастие, заради своята нерешителност.
Вярвайки, че са разбрали по-добре какво искат от брака и партньора си, жените на този етап често отдават много голямо значение на важността да намерят “нова” връзка, която да им даде чувствата, които са изпитвали в тяхната афера. Новата връзка с нов партньор ще представлява още и чисто място, шанс за тях да върнат статуса си на “добро момиче”. Някои жени ще търсят нова връзка във времето докато са във “временна раздяла”. Други ще се върнат към браковете си, но не и емоционално, и ще продължат да търсят. Някои жени ще подновят редки сексуални връзки със съпрузите си, опитвайки се да запазят брака, докато вземат решение. Въпреки че най-често те не са сексуално привлечени от съпрузите си, желанието им временно може да бъде запалено отново, когато подозират, че техните съпрузи или им изневеряват, или обмислят изневяра, или показват признаци да се оттеглят.


Етап 4

Жените в Етап 4 включват тези, които са избрали да останат женени, продължавайки с изневерите и тези, които са избрали да се разведат. Някои жени остават в брака си, установявайки, че секса в брака може да се подобри при наличието на извънбрачна връзка. Други мислят, че любовника им е тяхната духовна половинка, но по някаква причина не са напуснали съпруга си, обаче не се чувстват разкъсани между двамата. Трети разбират, че техните чувства се усилват като не споделят всекидневни срещи с любовника си. Почти всички жени от последната категория имат връзка с женен мъж. Те вярват, че тяхната афера може да продължи неопределено дълго, без да разрушават основната си връзка.
Жените, които са избрали развод и са в началото на нова връзка, обикновено изразяват облекчение, че най-после са взели решението и се чувстват отново нормално. Много от разведените жени, които пак са се омъжили и са били няколко години в новата си връзка, изглежда изпитват нежелание да говорят за предишния си житейски опит. Все пак те споменават за чувство на вина и съжаление, че са причинили болка на децата си и техните бивши съпрузи само за да разберат, че изпитват подобни чувства в новата си връзка.

 

 


 

Ще си позволя личен коментар върху написаното от Michelle Langley: Наблюдавайки моя личен опит, мога да потвърдя на 100% казаното от авторката. Към моят опит мога да добавя още опита и изповедите на доста жени, които са си позволили да бъдат искрени с мен и себе си. Ще добавя, че дори използваните думи и изрази са почти идентични с посочените, до такава степен се припокриват нещата!

Моето лично мнение (съвпадащо с това на авторката на книгата) е, че жена, намираща се в "ранен"етап 3 може и да извърви обратния път към семейството и мъжа си. Ако "напредъка" е на късен етап 3, това вероятно няма да е възможно. Единствените причини жената да не извърви пътя до края след тази точка ще са продиктувани от страх за бъдещето й - буквално физически или финансов страх, но определено няма да е нещо, продиктувано от любов или съчувствие към мъжа до нея. Не ангажирам никого с това мое лично мнение. Мисля, че е добре всеки да извърви своя път към осъзнаване и събиране на опит. Целта на коментара ми е да ви подготвя за шока. При мен "развитието" между късен етап 3 и етап 4 продължи повече от година и половина, което беше едно от най-ужасните неща, които са ми се случвали в живота. За цялото това време не бях изгубил надежда, че нещата могат да бъдат оправени и се опитвах да правя най-доброто, на което съм способен със знанията, които съм имал към конкретния момент...

 

 

 

Коментари 

 
+1 #31 Георги 2019-11-17 20:41
Здравейте наскоро ми споделиха някой нещта за моята жена с която сме женени от 15години от разни наши познати но малко не ми се вярва да е направила това нещто 15години тя никога неми е отказвала секс винаги се е отдвала на мах .Никога не се е чуло дума за нея по нищто не и личи от тези изброените етапи да има нещто но мен си ме мъчи тая мисъл ако ми е изневерила водих я на дететектор на лъжата водих я в църква водих я при един много известен гадател всички казват че не ми е изневерила.Но тия си ми твърдят че са чули че е имала връзки че се говорело и това е от 3 4 години било станало.Как да разбера на 100% дали е имала връзка някаква или не е вече не издържам тормозя се психически дайте ми съвет как да я разоблича ако е имала нещто .Благодаря ви предварително
 
 
+9 #30 Borislawa 2018-05-21 02:29
Всяка изневяра показва инфантилност, безотговорност, коравосърдечие, жестокост, егоизъм, безразличие към чувствата на този, на когото изневеряваш и като цяло ДУШЕВНА НЕДОРАЗВИТОСТ! Когато другият, в когото сме се вричали, за нас е лесно пренебрежим, лесно подменяем (времето, продължителност та на брака не е негатив, както се опитват да ни внушават), това показва неспособност за трайно чувство, каквото е любовта. Подобен тип хора, които стават все повече поради възпитаване на лековато и неангажирано отношение към живота, не могат да изпитват дълбоки, трайни и силни чувства, а остават единствено подчинени на нагона! И именно нагонът, който изисква нови обекти за похотта си, ги тласка към първичните (защото те са най-силни) усещания на новата връзка.
 
 
+8 #29 Иванов 2018-05-15 04:21
Много съм съгласен с написаното, моята жена е на 27 год, имаме връзка от 3 год и половина, имаме дете на 2 год. Смея да твърдя че нищо не й липсва, обгрижвана е с всичко. Но от един месец има извънбрачна връзка с колега от работата й. Мисля че е точно в етапа да реши при кой да се установи, аз виждам че към мен няма чувства, но ме лъже и казва че ме обича и ще скъса с любовника си. Любопитно ми е тези дни как ще се развият нещата, при една забежка към него аз ще прекратя връзката ни! Като четох статията все едно за моята жена ставаше въпрос, всичко е едно към едно. Поздравления за автора.
 
 
-2 #28 Ивка 2018-05-14 12:20
Здравейте, имам нужда да споделя и да получа съвет от мъжете, на които им се е случило подобно нещо. Имам невероятен мъж, много работлив, мил, грижовен... въобще мъж, за когото винаги съм мечтала. Заедно сме от 4 години и имаме прекрасна дъщеря на година и половина. Винаги сме се разбирали чудесно, но след като ни се роди детето, отношенията ни рязко се вложиха. Преди месец започнах да си чатя с един мъж ( никога не сме се виждали) и се почувствах невероятно добре, изключително много ме разбира и ме подкрепя, също държа да спомена,че никога не съм имала сексуални намерения към него.ще, просто чувствах, че някой задоволява емоционалните ми потребности. Мъжът ми разбра, след което прекъснаха всякакъв контакт с въпросният мъж. Чувствам огромна вина за това, което направих и за това, че не потърсих това, което ми липсва от мъжът ми, а от друг мъж. Човека до мен се чувства много зле от случилото се и не знам, дали някога би могъл да ми прости и как отново би ми повярвал.
 
 
+5 #27 Христов 2017-12-11 11:30
Изброените характерни фактори бяха на лице. Когато съобщи, че ще пътува служебно с бившия с в чужбина и ще нощува под един покрив с него, всичко приключи в зародиш.
 
 
-5 #26 Христов 2017-12-11 11:21
Цитирам ели:
Аз не мога д а разбера защо винаги жената трябва да бъде сочена с пръст като виновна за всичко,а мъжете видиш ли ни лук яли ни мирисали! Ще формулираш жените кат отип 1 и тип 2, това е твърде несериозно!Една жена никога не може да бъде анализирана! Но пък много ми е интересно типовете мъже как ще стоят като пост или "проучване"!! Този който го е писал това и понятие си няма от женската същност!!

В момента темата е за женската изневяра.
 
 
0 #25 съпруг-Д.Д. 2017-05-17 06:58
Въпреки моите 30-годишни изследвания на женската душа, не бях способен да отговоря на въпроса, на който никой още не е отговорил: "Какво иска една жена?"- Зигмунд Фройд-тъй нареченият баща на съвременната психология.Не коментирам,не съдя-продължавам да мисля и да живея.Аз съм МЪЖ-никога не съм се съмнявал в това.Трудно е-просто се дръжте МЪЖКИ!Успех!!!
 
 
-10 #24 Александрина стоянов 2017-01-08 03:33
Аз започнах да правя секс на 13 години на 15 срещнах мъжа ми забременях и родих въпреки че съм с него все още 13 години на последните три години правих секс на 15 човека редовно да делим с възможност правя секс с колеги с клиенти дори със съседи не мисля че съм уличница мисля че е нормално
 
 
-1 #23 123 2016-04-12 13:54
Цитирам mimi777:
Изневерявайте но с Достойнство Когато Ви хванат си признайте А не лъжете защото е още по- грозно . Ако искате да останете с човека до вас кажете ИСТИНАТА защото ЛЪЖЕМ себе си и без това няма да Ви имат доверие....Не знам Кому са нужни тези ЛЪЖИИИ Изневерявай само тогава когато си готов за промяна А не след това да се оправдаваш и да се чудиш как да се оправиш с постоянния човек до ТЕБ

Браво!!!
 
 
+12 #22 лена 2015-09-21 11:33
хора прочетете внимателно. не става въпрос за връзки където мъжът е виновен, а за връзки, в които въпреки че в мъжъ няма грешка и жената уж трябва да е щастлива... защо все пак тя решава да изневерява и през какви етапи преминава в последствие
 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.