Home Начало на промяна Именно днес
Именно днес
Написано от izneviara.com   

Именно днес1. Именно днес аз ще бъда щастлив. Това означава, че ще се ръководя от думите на Абрахам Линкълн, който е казал, че болшинството хора са щастливи примерно толкова, колкото са пълни с решимост да бъдат щастливи". Щастието е заключено вътре в нас, то не е резултат от външни обстоятелства.


2. Именно днес аз ще се постарая да се приспособя към този живот, който ме обкръжава, а няма да се опитвам да приспособя всичко към своите желания. Ще приема моето семейство, моята работа и обстоятелствата на моя живот такива, каквито са и ще се постарая да се приравня към тях.


3. Именно днес аз ще се погрижа за своя организъм. Ще направя гимнастика, ще се погрижа за тялото си, правилно ще се храня, ще се постарая да не принасям вреда на своето здраве и да не го пренебрегвам, за да стане моят организъм идеална машина за изпълнение на моите изисквания.


4. Именно днес аз ще се постарая да отделя внимание на развитието на своя разум. Ще изуча нещо полезно. Няма да бъда лентяй в умствено отношение. Ще прочета това, което изисква усилия, размисъл и съсредоточаване.


5. Именно днес ще се заема с нравствено самоусъвършенстване. За това разчитам да осъществя три неща: ще направя за някой нещо полезно, но така че той да не знае за това; ще направя поне две неща, които не ми се иска да правя - просто за упражнение.


6. Именно днес ще се постарая да изглеждам колкото се може по-добре: по възможност ще облека онова, което най-много ми отива, ще разговарям с тих глас, ще се държа любезно, ще бъда щедър на похвали, ще се постарая да не критикувам, да нямам претенции към никого и да не се опитвам никого да управлявам или да превъзпитавам.


7. Именно днес аз ще се постарая да живея само за днешния ден, няма да се стремя да решавам проблемите на целия си живот изведнъж. В течение на дванадесет часа ще мога да правя такива неща, които биха ме хвърлили в ужас, ако би ми се наложило да се занимавам с тях цял живот.


8. Именно днес аз ще набележа програма за своите работа. Ще си запиша какво имам да направя всеки час. Възможно е да не мога да следвам точно тази програма, но ще я съставя. Това ще ме избави от две злини - привързаност и нерешителност.


9. Именно днес ще прекарам половин час в спокойствие и самота и ще се постарая да се отпусна.


10. Именно днес няма да се страхувам, и особено няма да се страхувам да бъда щастлив, да се наслаждавам на красотата, да обичам и да вярвам, че онези, които обичам, ме обичат.


Ако вие искате да изработите у себе си умонастроение, което ще ви донесе спокойствие и щастие, изпълнявайте правило първо.
МИСЛЕТЕ И СЕ ДРЪЖТЕ ЖИЗНЕРАДОСТНО И ВИЕ ЩЕ ПОЧУВСТВАТЕ СЕБЕ СИ ЖИЗНЕРАДОСТНО!

НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ТОЛКОВА СВЯТИ, ЗА ДА ОБИЧАМЕ СВОИТЕ ВРАГОВЕ, НО ЗАРАДИ СВОЕТО СОБСТВЕНО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ НЕКА ПОНЕ ДА ИМ ПРОСТИМ И ДА ЗАБРАВИМ ЗА ТЯХНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ. Това е най-мъдрото, което можем да направим.

Съществува старинна поговорка, че глупак е този, който не може да се разсърди, но е мъдър онзи, който не иска да бъде сърдит.

 

Дейл Карнеги

 

 

 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.