Home Начало на промяна Начало на истинската промяна след изневяра
Начало на истинската промяна след изневяра
Написано от izneviara.com   

За да имаме здравословна връзка, ние имаме нужда да бъдем щастливи и да харесваме себе си на първо място. Няма как да очакваме някой да ни харесва, ако самите ние не се харесваме, нали? Затова нека се погрижим се за себе си, да си намерим по-хубава работа, да тръгнем на фитнес, да отделим време на хобито си, да започнем да се виждаме с приятели по-често, да излезем на клуб, на театър или на кино, да се забавляваме. Това е ключово – нека се ЗАБАВЛЯВАМЕ! Една моя позната ми каза наскоро – животът ни е твърде кратък, за да го приемаме толкова на сериозно. Нека загърбим подтискащите проблеми и да започнем да харесваме себе си повече. Когато ние започнем да се харесваме повече, ние го излъчваме към околните и е съвсем реално партньорът ни да започне да ни намира за по-интересни. Ето какво е казала Майка Тереза:


Най-хубавият ден – днешния.
Най-голямата спънка – страхът.
Най-лесното нещо - да се заблудиш.
Най-голямата грешка - да паднеш духом.
Коренът на всички злини - егоизмът.
Най-хубавото развлечение - работата.
Най-лошото поражение - отчаянието.
Най-добрите учители – децата.
Най-голямото щастие – да си полезен на другите.
Най-неприятният недостатък – лошото настроение.
Най-красивият подарък – прошката.
Най-добрата защита – усмивката.
Най-доброто лекарство – оптимизмът.
Най-мощната сила на света – вярата.
Най-стимулиращият дар – надеждата.
Единствената реалност – любовта.


Досега не бях се замисля, че щастието може да е въпрос на личен избор. Разбрах още, че не съм толкова широко скроен човек като Майка Тереза, затова започнах с по-малки стъпки: Като начало започнах да си търся нова работа, реших на Нова година да откажа алкохола, а след празниците да тръгна отново на фитнес, отидох на кино за първи път от години, обадих се на позабравени приятели. Взех още едно странно на пръв поглед решение: Че ще имам жена до себе си в скоро време, независимо дали това ще бъде моята досегашна партньорка, което е искреното ми желание, или някоя нова. Реших още да направя този сайт, чиято основна идея да бъде взаимната помощ и споделяне. За да съм честен, не знам какво ми готви бъдещето и дали всичко ще потръгне, знам само, че искам да изживея живота си по-пълноценно и по-щастливо. Искам да обичам и да престана да си губя времето с глупости.


Мисля, че би било глупаво да влизам отново във връзка с някого, докато съм нещастен, изтормозен и не се харесвам или докато не знам какво искам от живота си. Независимо дали става дума за досегашната ми връзка или за нова. Разбрах нещо просто, но и важно: Ако хората изневеряват, понеже не са щастливи с някого, то те задължително ще му изневерят. Излиза, че единствения начин да сте с някого е той да е щастлив с вас и вие с него. Ключово обаче е да разберем и още нещо - че понякога на връзките просто не им е писано да потръгнат. И това не трябва да се приема лично. Понякога, в зависимост от това къде са хората в своето духовно развитие и въобще в живота си, на връзката между тях просто не “й е писано” да се случи, независимо че хората изглеждат подходящи един за друг. Спомням си, че със сегашната ми партньорка сме били заедно за първи път преди около 19 или 20 години. Тогава тя беше много малка за мен. Когато се срещнахме пак 10 години по-късно, нещата потръгнаха много добре. Накрая очевидно тя ме изпревари значително в развитието си и отново се разминахме. Има ли шанс да сме заедно пак? Не знам, но го искам, макар вече не на всяка цена. След всяка връзка ние израстваме и се учим от нея и грешките си. Както е казал Далай Лама: “Когато губите, не губете и урока.”


Нашият опит в живота е този, който ни прави уникални. Ние сме тези, които избираме колко силно да ни засегне изневярата. Можем да легнем по гръб и да се само-съжаляваме цял живот или да изберем да продължим да се борим. На колко години сте? На 20, 30, 40 или 50?Наистина ли мислите, че животът ви е свършил? Събудете се, имате още много за научаване, престанете да се оплаквате! Ние сме тези, които избираме да сме щастливи!

 

 

 

Коментари 

 
+1 #6 Тити 2014-06-11 13:32
 
 
+7 #5 Соня 2012-09-24 14:57
Първото нещо което осъзнах след изневярата на съпруга ми беше ,че децата ми не трябва да ме виждат в онова състояние на жертва.Така започнах да търся начини да запазя семейството си цяло.Неуспях!Той избра нея!В главата ми постоянно се въртеше мисълта,че моето поведение е поведението на една слаба жена и това ще запомни дъщеря ми.Трябваше да бъда силна,трябваше да преборя болката,трябваш е да и покажа че мога да бъда щастлива.И успях!След търсене и пробване на различни неща открих че медитацията е нещото което ми помага.Успях да върна хармонията в себе си,усмивката и да се чувствам щастлива.
 
 
+14 #4 maria 2012-07-28 20:11
Благодаря на автора.Лично аз много се нуждая от мъжката гледна точка.На мен времето все още не ми помага /4 години след това/.Да живота ми се раздели на две преди и след.Вече знам че съм единствената,ко ята иска,може и трябва да си помогне.По най-болезнения начин достигнах до изводите направени от автора.Пожелавам на себе си и на всички, които са тук като мен да намерим истинското щастие.Вярвам в това.Нещо се разваля,защото не е било добро за нас и от нас зависи да позволим на истинската любов да и открие и да я допуснем в сърцата си.Аз вярвам,че някъде живее моето момче-не този,който не оцени усилията ми,любовта ми и доверието дадено на кредит,а онзи истинския,който искам да направя щастлив.Ще го намеря!
 
 
+5 #3 lili 2012-01-12 11:10
Най-хубавото нещо което прочетох за деня беше от Майка Тереза.
Много хубави мисли от автора, доколкото виждам в няколкото съчинения които прочетох е мъж. Радост за очите ми е това да видя мъжки мисли, толкова искам да ги разбера и да ги опозная. Обикновено каквото и да чета по темата идва от наранени жени. Искам мъжката гледна точка. Необходима ми е за да разбера какво искат в крайна сметка мъжете. В многото си разговори с хора стихнах до извода на един човек. Че човек свиква с всичко и да му изневеряват и да изневерява. Темата е толкова широка, че може да се бистри с месеци. Желаещи няма, особено вкъщи:) И аз като всеки тук , търся отговори. За момента не съм ги открила. Ако съм по темата аз лично смятам да се запиша на танци или някакво бойно изкуство. Може и някой пилинг или лифтинг на лицето си да направя:))) Отдавна го мисля. Форумът е много хубав, но темите са празни, липсват събеседници. Ако някой иска да ми пише да заповяда на
 
 
0 #2 katerina 2011-06-30 05:25
molq za pomosht pomognete mi da si vyrna bashtata na decata mi i lubovta na jivota mi
 
 
+6 #1 minchev 2011-06-21 06:10
"Прощавай на враговете си,но не забравяй техните имена",може би прошката или безразличието е най-мъдрото решение.Мислил съм доста,според мен преди да се впусне човек в дълготрайна връзка трябва обстойно да е преценил човека,с когото се обвързва или е на път да се обвърже.Да се опита да го постави на изпитание и да го наблюдава как ще реагира,да го постави пред изкушение,за да види как ще реагира,за да се разбере има ли този човек вътрешен коректив,има ли ценностна система,етичен ли е.И все пак тези връзки не са за всеки и много хора наистина не са наясно в какво се впускат,отговор ността,която поемат към другия.Често според мен се случва така,че поради трудност да намерим този човек,ние принизяваме критериите и тогава естественно имаме много по-голям избор,но какъв е този избор?От измежду какво избираме ние,най-малкото зло ли.....това се разминава доста със щастието.Успех !
 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.