Home Мъдрост Когато започнах да обичам себе си
Когато започнах да обичам себе си
Написано от izneviara.com   

Когато започнах да обичам себе си

Когато започнах да обичам себе си, разбрах, че мъката и страданието са само предупредителни сигнали за това, че живея против собствената си истина. Сега знам, че това се нарича "автентичност".


Когато започнах да обичам себе си, разбрах колко силно може да засегнеш някого, ако го подтикваш към изпълнение на собствените му желания, преди да им е дошло времето и човекът още не е готов, и този човек съм самият аз. Днес наричам това "признание".


Когато започнах да обичам себе си, престанах да се стремя към друг живот и изведнъж видях, че всичко, което ме обкръжава, ме приканва да раста. Днес наричам това "зрелост".
Когато започнах да обичам себе си, разбрах, че при всякакви обстоятелства се намирам на правилното място в правилното време и всичко се случва в нужния момент, затова мога да бъда спокоен. Сега наричам това "увереност в себе си".


Когато започнах да обичам себе си, престанах да ограбвам собственото си време и да правя грандиозни проекти за бъдещето. Днес правя само това, което ми носи щастие и радост, това, което обичам да правя и носи на сърцето ми приятни усещания. Правя това по собствен начин и в собствен ритъм. Днес наричам това "простота".


Когато започнах да обичам себе си, се освободих от всичко, което принася вреда на здравето ми - храна, хора, вещи, ситуации. Всичко, което ме теглеше надолу и ме отблъскваше от самия мен. В началото наричах това "позиция на здравословния егоизъм". Сега го наричам "любов към самия себе си".


Когато обикнах себе си, престанах да се опитвам винаги да бъда прав и от този момент правя по-малко грешки. Сега разбрах, че това е "скромност".


Когато започнах да обичам себе си, престанах да живея с миналото и да се безпокоя за бъдещето. Днес живея само за настоящия момент, в който се случва всичко. Сега изживявам всеки ден за самия него и наричам това "реализация".


Когато започнах да обичам себе си, осъзнах, че моят ум може да ме разстрои и от това мога да се разболея. Но когато го обединих с моето сърце, моят разум ми стана ценен съюзник. Сега наричам тази взаимовръзка "мъдрост на сърцето".


Повече не ни е нужно да се боим от спорове, конфронтация или различен род проблеми със себе си или със другите. Даже звездите се сблъскват, но от техния сблъсък се раждат нови светове. Сега знам: “Това е животът!"


(Реч на Чарли Чаплин на собствената му седемдесетгодишнина)

 

Този известен човек е казал всичко толкова добре и ясно, че реших да не добавям нищо към горното!

 

 

 

Коментари 

 
+2 #2 Анито 2013-09-29 12:09
Това е самата истина ! Така трябва да се цени човек. Благодаря ти, много ми помогна с това !
Цитиране
 
 
+2 #1 lili 2012-01-12 11:15
Чудесни мисли на Чаплин. Изказал се е като човек който е е напълно наясно със себе си и е намерил точно си място във всичко.
Цитиране
 

Добави коментар

Увaжaвaмe вашата пoвepитeлнocт и зaтoвa ce пoгpижиxмe дa дeaĸтивиpaмe пoлeтo зa впиcвaнe нa имeйл, ĸaĸтo и дa изĸлючим зaпиcвaнeтo нa вашето ІР. Moлим зa aдeĸвaтни ĸoмeнтapи. He ce тoлepиpaт никави обиди, сексуални намеци, рекламни съобщения, нецензурно съдържание. Благодаря ви предварително!

Защитен код
Обнови

Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.