Home
Първата реакция
Написано от izneviara.com   


Първата реакция след изневяраМного хора започват да подозират изневяра още преди да получат физически доказателства за нея. Получавам много писма от хора, които първо започват силно да подозират, че техния партньор им изневерява, а след това се „разравят” наоколо и намират нещо. Има една стара шега: „Нека да не се дебнем, защото ще се хванем”:) Горе-долу така стоят нещата. При мен се получи същото – аз започнах да подозирам, че „има нещо” и няколко месеца след това получих доказателства. Ще запазя подробностите за себе си, защото не са готини. Точно както и вашите подробности са гаднички. ЗНАМ ТОВА ПРЕКРАСНО, минал съм през него – подробностите винаги са ужасни и нараняват адски дълбоко... направо те прерязват на две. Дори сега, цяла една година по-късно, само като се сетя и ми се доплаква от възмущение и обида. Много хора НИКОГА не се възстановяват от преживяното.

 

 

Имам новина за вас: ТОВА Е НОРМАЛНО. Това е най-нормалното нещо на света. Винаги ще си спомняте за деня, в който сте научили за изневярата, като за един ужасен ден. И какво от това – след този ден идва следващ, после друг, после трети... и така се изтъркулва една година. Онзи ден е просто един ужасен ден, не позволявайте този ден да се разтегли до един ужасен живот! Не помагате на себе си, не помагате и на партньора си с драматизиране на нещата.


Днес пих кафе с една жена, която е „от другата страна”. Тя е изневерила на мъжа си. Повярвайте ми - изглежда като нормална жена, няма рога и копита, не е с лоша душа според мен. Ето какво ми каза тя:

„Беше ми гадно, че му причинявам това... Обаче ми стана 100 пъти по-гадно, когато той явно усетил какво става, започна да рови, да разследва, да чете СМС-и, имейли, да ме следи. Навлезе прекалено дълбоко в личния ми живот, научи прекалено лични подробности... Знаех, че той вече никога няма да ми има доверие и аз просто трябваше да го напусна. Защо му беше да рови толкова много?! След няколко месеца на мен щеше да ми мине и да се върна емоционално при него”.

Знам, че ако наскоро сте разбрали за изневярата на вашата половинка, ще ви бъде трудно да повярвате на това, което ще ви кажа, но аз все пак ще ви го кажа:

МОЛЯ ВИ, не разследвайте, не ровете, не четете имейли, не четете СМС-и, не проверявайте с кого е говорил партньора ви по телефона, не научавайте паролата за Скайп-а му! МОЛЯ ВИ! Просто спрете! Ще бъдете ужасно и непоправимо наранени и вероятността НЯКОГА да си върнете доверието в изневерилия ви партньор и да заживеете нормален живот отново с него, става все по-малка. Повярвайте ми, ако искате... Или ако не искате – ровете и се разочаровайте. Нали знаете какво се казва за животно, хванато на тясно? Да, точно така – хапе. Така прави и изневерил партньор, хванат на тясно – наранява. Казва ви ужасни неща, хвърля ви панически колкото може по-голяма част от вината върху вас. Чувате от него думи, които сте мислели, че никога няма да чуете, защото вие и партньора ви сте културни хора. Накрая вие казвате думи, които никога не сте мислели, че сте в състояние да кажете. И това е само началото... В моментът, в който вашия партньор разбере, че знаете всичко за тайния му живот, включително подробностите, тогава неговото собствено чувство за достойнство ще се задейства и той ще бъде буквално ПРИНУДЕН да направи нещата, които ще направи. Помислете по това. Винаги оставяйте поне малка вратичка за бягство, не затръшвайте всички врати, защото единствения път остава раздялата. Знам, че се блазните да покажете колко много знаете и какъв детектив сте, да търсите справедливост и възмездие... Единственото, което ще постигнете обаче по този начин е раздяла. Помислете как вие бихте реагирали, ако някой прочете мръснишките ви мисли (защото изневярата е чисто и просто физическо превъплъщение на сексуални и емоционални фантазии, които всеки от нас има в главата си, но не всеки решава да реализира). Как вие бихте се почувствали, ако някой разбере за какво си мислите? За сексуалните ви фантазии, за тайните ви трепети? Ужасно, нали? Точно така се чувства хванатия ви партньор. Докато не знае колко точно знаете, може да преглътне положението и да замаже с една-две нескопосани лъжи, които вие да се направите, че ви удовлетворяват. Може дори нещата да се оправят, ако другия има мозък в главата и вие не драматизирате (независимо от трудността). Ако обаче изневерилият разбере, че сте „прочели мислите му”, вероятността нещата да се оправят става значително по-малка. Съдете по самите вас и ще проумеете причината.

 

Ако можехте да бъдете някога на моето място и да преживеете това, което аз съм преживял, както и да прочетете писмата, които аз съм прочел от хора като нас, ВЕДНАГА ЩЯХТЕ ДА СПРЕТЕ да разследвате, да душите и да се самонаранявате. Моля ви, повярвайте ми, казвам ви това не защото съм сълзлив романтик, а за да ви помогна да оцелеете! Това е мизерната ми цел – ДА ОЦЕЛЕЕТЕ като хора. Само това, нищо друго. Всичко останало ще се нареди полека-лека. Просто спрете да четете чужди имейли, скайпове, чатове, сайтове, СМС-и, разпечатки от телефон, да следите. И ако не искате раздяла, никога не казвайте колко вече знаете, дори с риск да се почувствате глупак. Всеки глупак може да научи за изневяра, не всеки може да премълчи колко точно знае с цел подобряване на отношенията.

Пожелавам ви мъдрост да постъпите по най-правилния за вас начин.

 

 

 

Коментари 

 
+2 #49 Ани 2020-04-06 11:43
Здравейте! След като разбрах, че най- близкият ми човек изневерява, аз не издържах и казах, че знам всичко. Този човек ми обеща, че е прекратил всякакви отношения, но разбрах, че това съвсем не е така? Какво да правя?? Става въпрос за родителите ми, а аз съм все още малка... Наистина ме боли ужасно много, но не искам да загубя доверието на изневерилия...
 
 
0 #48 румяна 2019-12-04 09:03
След 35 години брак и на мен ми се случи да усетя нещо ,да се ровя и съответно да разбера ,че съпругът ми е влюбен като хлапак.не ме заболя от това че има друга защото не е за първи път ,а от нещата които и пишеше неща които на мен за толкова години нито веднъж не е казвал.Естествено аз бях виновна според него.Дори и да не се разделим защото натам отиват нещата за мен той е сянка,той е бездушен предмет той е олицетворение на това какъв НЕ трябва да бъде един съпруг
 
 
+1 #47 Илиева 2019-03-31 20:44
Ужасно чувство всеки ден повече и повече боли
 
 
+2 #46 Dido 2019-03-04 15:01
Пълни глупости!!! Жена или мъж .като иъневерят.Най доброто реешение е раздялата. Компромиси само ако двоѝката са семеѝство с деца.Н ако и тогава изневерите продължават,кол кото и да боли,колкото и да ви е тежко трябва да продължите със живота си.Трябва да имате малко самоуважение.Една връзка се гради от двама.
 
 
+2 #45 Наранен 2018-10-22 08:37
Цитирам nel:
СЪЖАЛЯВАМ МНОГО , ЧЕ НЕ ПОПАДНАХ НА ТОЗИ САЙТ ПРЕДИ 4 ГОДИНИ , МОЖЕ БИ ЩЕШЕ ДА СПАСИ БРАКА МИ . ......

Не знам кое е по-правилно, дали да не се интересуваш ( да не ровиш ) или да разбереш всичко! Преди 2-3 години предприех описаният начин. Съвсем случайно разбрах за една кореспонденция, ама съвсем случайно. След разговори и няколко разправии, тя се закле, че е спряла всякаква комуникация с него и че не имала връзка. Но се оказа, че е имала връзка и продължават да се чуват и виждат. Съсипан съм и не мисля, че доверието ще се върне и за миг. В каквото и да ме убеждава, не го вярвам, защото продължиха да се чуват и виждат след, като каза че е история. Просто били приятели и са се чували няколко пъти приятелски, както и виждали един път, като приятели. Моля, ако някои мисли, че след секс партньорите (скришом ) се виждат приятелски, нека ме посъветва какво да направя!
 
 
+1 #44 Иванов 2018-05-15 09:24
Здравейте, не мога да спра да ровя, събрах в файла цялата информация и си я преглеждам и се връщам в гадното чувство. Как да спра да го правя?
 
 
+1 #43 Lisa 2017-12-07 10:07
Най-лесното е да си отмъстиш, но не го искам. Нещата ще станат по-сложни. След голяма борба, реших да простя. Утре може и аз, без да очаквам, да направя същото. Никой не е застрахован. Пътят, който избрах е много труден, изпълнен с голяма болка. Никога няма да забравя това, както и нищо между нас вече вяма да бъде състото. Загнезденото съмнение, едва ли ще мога да изкореня. Но ако човекът си струва, мисля е добра да се опита. Да обичащ, когато ти и е най-трудно...
 
 
+2 #42 Lisa 2017-12-07 10:06
Изневярата се усеща, но подсъзнателно я отричаме. Когато обаче излезе на яве, ни помита като буря, опостошавайки сърцето, И аз, за трети път, в трета връзка изживях отново изневярата. Боли, много силно, разочарованието е огромно. Човекът, на когото до вчера си вярвал, сега е споделял всички онези най-чисти и съкровени мигове с друт. Да, изневярата е предателство. И сега, 10 години по-късно, се случи отново. Болката и разочарованието да същите. И аз разбрах случайно...подозирах, но нямах сигурността. Цели 2 години е била тази връзка...всичко е все още прясно, пред очите ми.
 
 
+6 #41 abv 2016-10-26 09:06
С жена ми имаме 12 годишна връзка и 7 годишно дете. Работата ми е свързана с 6-7 месечни отсъствия от дома. Преди година започнала да се чува по тел. с бившия си, с който е била преди 16г. След като се прибрах усетих, че има нещо, тя духом не си беше вкъщи. Усъмних се и започнах да питам и да ровя. Наслушах се на какви ли не лъжи в продължение на месец. След доказване на всяка лъжа, в крайна сметка всичко излезе на яве. Признава, че се е влюбила и 2 пъти е преспала с него. Усещам я че се разкайва. Иска да и помогна да се пребори с това и да не си разбиваме семейството заради една грешка. И Аз не искам това да рефлектира върху детето, но каяк да повярвам че това няма да продължи след всичките лъжи през последния месец. Детето не е виновно за да преживявя всичко това и да искупува грешките на родителите си. Искам си семейството, но много боли, наранен съм и обиден. Искам да простя, бескрайно много я обичам, но ЛЪЖИТЕ, това ме убива. Налага се пак да замина и незнам как да постъпя???
 
 
-3 #40 Пипи 2016-10-05 19:20
Не ме интересува,дали гледа други жени, или не ,дали фантазира,или не, дали изневерява, или не!Профилактичн о съм ивневерила два пъти и мога още, ако реща.Това е истината момичета! Така не ви пука от нищо.
 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.