Home ¬ъпроси и отговори
–Э–∞–њ–Є—Б–∞–љ–Њ –Њ—В izneviara.com   

¬ъпроси и отговори¬ъпрос:  акво е изнев€ра?


ќтговор: Ќа първо м€сто изнев€рата представл€ва разрушаване на доверието в една връзка. »знев€рата възниква, когато едини€т партньор продължава да в€рва, че във връзката съществува честност, докато други€т тайно нарушава договорката. Ќе е необходимо да имате брак или да сте хетеросексуални, за да изпитате последстви€та от изнев€рата. »знев€рата може да се случи във вс€ка една връзка, в ко€то сексуалната и емоционална интимност се очаква да бъдат изключително между участниците в тази връзка.

¬ъпрос: ћо€ ли е вината, че партньорът ми има любовна връзка с друг?

ќтговор: “върдо Ќ≈! ¬аши€т партньор има много други начини да реши проблемите, възникнали между вас. Ќе позвол€вайте на никого да ви обвин€ва, че сте причинили изнев€рата! ¬ъпреки че изнев€рата не е по ваша вина, важно е да помислите внимателно как всеки един от вас двамата е допринесъл т€ да се по€ви. »ма гол€ма разлика между това да бъдете обвинени Д“и си виновен за това, че аз лъгах и кръшкахФ и това да обсъдите заедно проблемите, които се нужда€т от решаване, защото е очевидно, че проблеми има.

¬ъпрос: “олкова съм объркан(а)! Ќа едини€ ден искам да го (€) изгон€, на други€ ден отча€но искам да спас€ брака ни. Ќормално ли е това?

ќтговор: Ќормално е да се чувствате раздвоени. ƒобра иде€ е, когато се чувствате толкова раздвоени, да се запитате дали сте готови да продължите сво€ живот по начина, който изберете, без значение какъв е Ц да останете или да си тръгнете.  огато се освободите от капана на чувствата, започвате да мислите малко по-€сно и да виждате повече решени€ и възможности.

¬ъпрос: »зневерих на мъжа си и той ме хвана. »скам да оправим нещата между нас.  акво да направ€, за да възстанов€ доверието в мен?

ќтговор: Ќа първо м€сто прекъснете веднага всички контакти с любовника си. јко сте колеги Ц намерете си нова работа, ако е при€тел от социалната ви група Ц откажете се от контакти с групата, ако е в интернет Ц най-добре не влизайте там известно време. ќтговар€йте честно на въпросите, които ви задава ваши€ съпруг. ѕригответе се дълго време той да не ви в€рва. ѕодгответе се за дълга и честна комуникаци€. ќтидете при професионален консултант, ако партньорът ви поиска.


¬ъпрос: ћъжът ми иска да правим секс по начини, които ми се виждат отвратителни. “ой ме обвин€ва, че има любовна връзка, защото съм отказвала да му позвол€ такъв секс. ћоже ли това да е причина за изнев€рата му?

ќтговор: ¬секи секс терапевт ще ви каже, че Ддобри€тФ секс е този между двама възрастни, направен по взаимно съгласие. јко съпругът ви иска от вас секс, който за вас изглежда отвратителен, то очевидно не става дума за взаимност. Ѕи било добре обаче да обсъдите по-подробно различни сексуални техники, които достав€т удоволствие и на двамата.

¬ъпрос: Ќаскоро разбрах, че при€тел€т ми има любовна афера с друга жена. “ой ме увери, че вече € е напуснал, но мо€ при€телка ги е вид€ла отново заедно.

ќтговор: ¬ъзможно е да са се срещнали за доиз€сн€ване на причината да се раздел€т и той наистина да е прекратил връзката си с не€. Ќезависимо от това, дайте му €сно да разбере, че срещите с другата жена са недопустими, ако иска да продължи връзката си с вас и ако това се повтори, означава край.

¬ъпрос: ћо€т съпруг е имал доста забежки през годините. «а н€кои знам със сигурност, защото съм го хващала. «а други само подозирам. “ой никога не ми каза, че съжал€ва и никога не беше честен с мен. јз се чувствам мъртва в брака ни, но останах. —амо от страх ли останах?

ќтговор: ¬същност вие вече знаете отговора. ўом съпругът ви така и не спира с изневерите и никога не ви е казал Дсъжал€вамФ, значи сте останали заради страха си. ќбикновено жените изпитват повече страх да се разведат. ѕричината е, че по-често жените са слабата страна от финансова гледна точка, особено ако има и деца. ¬ие може би имате съвсем оправдани страхове.

¬ъпрос: —ъпругът ми се кълне, че е приключил продължила дълго любовна връзка. ќт тогава минаха н€колко месеца, но аз продължавам да получавам обаждани€ от непозната, ко€то ми казва, че той още е с не€. √лупачка ли съм, че му в€рвам?

ќтговор: Ќе е задължително. јко вие знаете къде и с кого е той по вс€ко време и ако брака ви показва чувствително подобр€ване, напълно възможно е ваши€ съпруг да казва истината. ѕоставете се на м€стото на другата жена за момент. ѕредставете си какво изпитва т€. Ќапълно възможно е т€ да си мисли, че брака ви е пред разпад, защото той така й е казал Ц че ще се разведе и ожени за не€. ѕредставете си нейната болка и разочарование. „есто се наблюдава такова поведение при н€кой, който се чувства изоставен.

¬ъпрос: ћного съм любопитна какъв секс е правил той с другата и особено дали е правил неща, които сега не прави с мен и не получава от мен. ƒали ми казва всичко? ћоето любопитство не е ли малко ДнездравоФ?

ќтговор: „есто срещано и нормално е наранени€т партньор да иска да знае какво е ставало в секса по време на любовната афера на половинката си. Ќ€кои хора в€рват, че тази информаци€ им е необходима и насто€ват да € получат. ¬ много случаи обаче те разбират в последствие, че откриването на истината задовол€ва т€хното любопитство, но ги наран€ва допълнително по друг начин. „есто след това съжал€ват, че са насто€вали за подробности. ѕо-добре е да се насочи вниманието към подобр€ване на сексуални€ живот на двойката, вместо да се гледа назад.

¬ъпрос: ’ванах жена си в изнев€ра. “€ поиска да се разделим временно, за да преосмисли връзката ни.  акво да направ€?

ќтговор: ѕредупредете €, че ще € напуснете! “€ н€ма нужда да преосмисл€ връзката ви, а има нужда от време да се среща необезпоко€вано с любовника си.

¬ъпрос: ћо€т съпруг е имал доста авантюри през годините. “ака и не разбрах дали те са били Дсамо сексФ или са били по-сериозни романтични увлечени€. ѕонеже от години не правим секс, въпросът за болестите, пренас€ни по полов път не е сто€л пред нас. —ега обаче той иска да възобновим сексуални€ ни живот.  азах му, че искам да се тества за болести, но той отказа.  акво да направ€?

ќтговор: ¬ъпросът ви показва, че ваши€ съпруг никога не е бил напълно честен с вас до този момент. “ой не може да е честен с вас и по отношение на болестите. јко решите да възстанов€вате сексуални€ контакт между вас, това ще е, защото вие го искате или само за да му угодите? јко е само за да го задоволите, какво ви мотивира да го направите? јко и вие го искате, важно е да се убедите, че той не пренас€ болести. јко той се съгласи на тест, това би било добър индикатор за бъдещето на брака ви.

¬ъпрос: Ќаскоро разбрах, че жена ми има любовна връзка. “€ ме помоли да й дам два месеца, за да приключи връзката си. Ѕи ли тр€бвало да й дам време?

ќтговор:  атегорично не! ¬секи ден отлагане задълбочава проблема. јко т€ е склонна да продължи брака си с вас, ще направи необходимото веднага. Ќаличието на трета страна във връзката води до пълен разпад на доверието и неминуемо до разд€ла.

¬ъпрос: »мпотентен съм, заради медицински проблем. ∆ена ми твърди, че това е предизвикало нейната изнев€ра.  ак да реша този въпрос?

ќтговор: ѕосто€нната и особено временната импотентност е проблем, който се случва на много мъже. «а повечето това е повод за разбираема мъка. ћного мъже се чувстват с€каш са загубили сво€та мъжественост, когато бъде нарушена ерекци€та им. »знев€рата не е пр€к резултат от импотентността. ѕовечето жени сподел€т, че причината е депреси€та, обзела мъжа вследствие на импотентността. ѕри мъжете в такава ситуаци€ често се наблюдават последващи проблеми, които ги отдалечават от т€хната жена.


¬ъпрос: ∆ена ми си призна за любовна връзка, продължила н€колко години.  аза ми, че определено е приключила и аз съм склонен да й в€рвам. “€ ми се извини многократно за болката, ко€то ми причин€ва и ми съчувства истински. ќцен€вам това, но винаги, когато € попитам дали се чувства виновна, т€ изб€гва въпроса. Ќаскоро имахме разгорещен спор и т€ ми каза, че въобще не съжал€ва за аферата.  аза ми, че това е било хубав период за не€. ¬ъзможно ли е да съжал€ва, че ме е наранила, но да не съжал€ва за любовната връзка?

ќтговор: ƒа. ’ората, които са в любовна авантюра са като опи€нени от не€. „есто те се чувстват като главните герои в романтичен филм. »ма чудесен секс, посто€нно внимание, разбиране, разговори и същевременно липсват досадните битови подробности от ежедневни€ живот с н€кого. Ќе може да е по-добре. ’ората обикновено много харесват авантюрите си. ћного по-късно, обикновено много след като всичко е приключило, виждат нещата в различна светлина. Д¬ брака си се чувствам обичана посто€нно, независимо от върховете и спадовете, доброто и лошото. Ќо за да съм честна, много ми липсва да бъда обожавана по онзи начин.Ф ’ората имат склонност да си спомн€т за любовните си връзки с много топлина, веро€тно защото са свързани с романтични моменти, в които обикновено забрав€ме и дори не виждаме негативните неща, ако има такива.

¬ъпрос: ћъжът ми имаше връзка с друга жена. ѕростих му, но всички около мен ми казват, че Дведнъж изневерил Ц пак ще го направиФ. ¬€рно ли е това?

ќтговор: Ќе е задължително. ”мните хора си вад€т изводи от своите грешки и се опитват да не ги повтар€т. јко мъжът ви е умен, ще знае какво да направи.


¬ъпрос: ћъжът ми твърди, че сексът с мен бил скучен и р€дък и ме обвин€ва, че има любовна връзка, защото съм му отказвала достатъчно разнообразие и честота в секса. ћоже ли това да е причина за изнев€рата му?

ќтговор: Ќе. »ма много други начини да из€сните каква честота и качество на секса са удобни и за двамата. ќт друга страна, сексът е важен за вс€ка интимна връзка.  ачеството и честотата му също. Ѕи били добре открито да поговорите за секса, който харесва и на двамата. –€зкото намал€ване честотата на секса (което често се случва след раждане на дете например), може да бъде изтълкувано от мъжа като наличие на проблеми във връзката ви, за които не искате да говорите. √оворете с него.
¬ъпрос: ’ванах мъжа си в изнев€ра. «аслужава ли той втори шанс?

ќтговор: ¬секи заслужава втори шанс. ѕоискайте от него да прекрати веднага извънбрачната си връзка. ѕоискайте пълно из€сн€ване на причините, довели до изнев€рата му. »зискайте от него реални действи€ за връщането му към връзката. Ќе забрав€йте, че и вие тр€бва да сте честна и готова за действи€.¬ъпрос: »мах извънбрачна връзка с мой колега. ¬сичко продължи две години и го прекратихме съвсем наскоро. ћъжът ми не подозира нищо, но аз посто€нно се чувствам гузна. ƒа му призна€ ли?

ќтговор: »зборът е ваш. јко му признаете, вие ще се почувствате значително по-добре в началото, но това ще доведе до съвсем други проблеми във връзката ви. ¬ъзможно е да предизвика и разпадането й. јко изберете да си мълчите, това ще задълбочи чувството на вина във вас и с времето неминуемо ще се опитате да оправдаете себе си, намирайки причини за поведението си в други€. јко знаете за този ДмеханизъмФ и не му позволите да действа, веро€тно е по-добре да запазите мълчание.¬ъпрос: ћного харесвам една жена от наши€ офис и мисл€, че и т€ ме харесва. —м€тате ли, че е възможно да имам връзка с не€, без това да се отрази на отношени€та ми вкъщи?

ќтговор: Ќевъзможно е любовната връзка да не се отрази на отношени€та с жена ви.¬ъпрос: ¬€рно ли е, че мъжете изневер€ват много повече от жените?

ќтговор: “ова е било в€рно преди много години. ¬ момента везните на изнев€рата са в баланс.¬ъпрос: ¬€рно ли е, че жените могат да прикриват много по-добре изневерите си?

ќтговор: Ќе. —поред изследване на Commonwealth University във ¬ирджини€. ћъжете улав€т значително по-добре изнев€рата от жените Ц в 94 % от случаите. ∆ените усп€ват в 80%. ¬еро€тността да бъдете хванати, независимо от пола, е огромна.¬ъпрос: ѕравих секс с бившето си гадже. “ова изнев€ра ли е? ¬се пак и преди сме го правили.

ќтговор: ƒа, изнев€ра е.¬ъпрос: ћога ли да предпаз€ връзката си от изнев€ра?

ќтговор: ћожете да намалите шансовете за изнев€ра във връзката си, но никога н€ма гаранции.¬ъпрос: »мам връзка с мъж, но не сме правили секс. “ова изнев€ра ли е?

ќтговор: ƒа. Ќарича се емоционална изнев€ра. ѕовече от 80% от изневер€ващите имат връзка с н€кой, с когото са започнали като Дсамо при€телиФ, много често (средно 56%) това е колега.¬ъпрос: ƒокато прав€ секс с мъжа ми си фантазирам за други мъже. “ова изнев€ра ли е?

ќтговор: ¬ъпросът е доста провокативен. Ѕих казал, че зависи от това дали винаги фантазирате за секс с н€кой определен мъж.¬ъпрос: »скам да прав€ секс с един колега. —м€тате ли, че евентуална изнев€ра би подобрила връзката със съпруга ми?

ќтговор: “върдо не! »знев€рата ще разруши доверието във връзката ви и е напълно възможно да предизвика развод със съпруга ви.¬ъпрос: ’ванах мъжа си в изнев€ра и избрах да му прост€. —м€тате ли, че проблемите ни биха се решили по-лесно, ако си родим дете?

ќтговор: Ќе. ўе пренесете проблемите си на едно ново ниво. –ешете най-напред проблемите между вас, преди да имате дете.¬ъпрос: ћисл€, че изнев€рата ми н€ма да нарани никого. ¬ъзможно ли е?

ќтговор: “ова е една чудесна лъжа, ко€то има за цел лекичко да ни плъзне да пов€рваме на себе си, че нищо лошо не може да се случи. ¬ действителност, когато измамникът започва връзката си, той започва да се държи по различен начин. Ќегови€ партньор започва да се съмн€ва в себе си, започва да в€рва, че прави нещо нередно и затова изневер€ващи€ ги намира за неинтересни и непривлекателни вече. «апочва да прави всичко възможно и да се старае още повече, за да докаже, че все още струва нещо. «апочват да се самообвин€ва и да се самобичува посто€нно. “ова прилича ли ви на У»знев€рата не наран€ва никогоФ?¬ъпрос: ¬инаги ли изнев€рата завършва с развод?

ќтговор: Ќе. —татистиката показва, че 35% от двойките оцел€ват след изнев€ра. » все пак изнев€рата веро€тно е най-бързи€ начин да предизвикаш развод.¬ъпрос: ¬сички мои при€тели изневер€ват на жените си. “ова нормално ли е?

ќтговор: ќчевидно в н€кои среди е прието за нормално. ¬секи сам избира какво да направи с живота си. » за да отговор€ на въпроса ви Ц не, не е нормално.

 

–Ъ–Њ–Љ–µ–љ—В–∞—А–Є 

 
0 #26 …оана √. 2019-11-19 01:05
–¶–Є—В–Є—А–∞–љ–µ
 
 
0 #25 Mirela 2016-12-02 09:12
?zneverih na maja si s bivshoto si gadje i sega mi e mn gadno nz ko da pravya mai pochti vsichki nauchiha za tva
–¶–Є—В–Є—А–∞–љ–µ
 
 
-1 #24 man_12 2016-08-29 18:44
–¶–Є—В–Є—А–∞–љ–µ
 
 
+6 #23 маце 2015-06-19 11:15
–¶–Є—В–Є—А–∞–љ–µ
 
 
0 #22 ћими »ванова 2014-10-29 09:20
–¶–Є—В–Є—А–∞–љ–µ
 
 
+1 #21 sisi 2014-07-10 06:26
za6o tolkova mnogo boli
–¶–Є—В–Є—А–∞–љ–µ
 
 
 
 
+2 #19 милче 2013-06-29 09:05
–¶–Є—В–Є—А–∞–љ–µ
 
 
-2 #18 невена 2013-06-28 12:04
–¶–Є—В–Є—А–∞–љ–µ
 
 
-1 #17 demetra 2012-12-22 19:50
–¶–Є—В–Є—А–∞–љ–µ
 

–Ф–Њ–±–∞–≤–Є –Ї–Њ–Љ–µ–љ—В–∞—А

”вaжaвaмe вашата пoвepитeлнocт и зaтoвa ce пoгpижиxмe дa дea?тивиpaмe пoлeтo зa впиcвaнe нa имeйл, ?a?тo и дa из?лючим зaпиcвaнeтo нa вашето ≤–. Moлим зa aдe?вaтни ?oмeнтapи. He ce тoлepиpaт никави обиди, сексуални намеци, рекламни съобщени€, нецензурно съдържание. Ѕлагодар€ ви предварително!

–Ч–∞—Й–Є—В–µ–љ –Ї–Њ–і
–Ю–±–љ–Њ–≤–Є

–Ш–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞.com 2010-2018. –Я–Њ–Љ–Њ—Й –њ—А–Є –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є–Ј–љ–∞—Ж–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є—З–Є–љ–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞, –і–∞–≤–∞–љ–µ –љ–∞ –≤—В–Њ—А–Є —И–∞–љ—Б —Б–ї–µ–і –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –љ–∞—З–Є–љ–Є –і–∞ –њ—А–µ–Њ–і–Њ–ї–µ–µ–Љ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞ –Є –Њ—В–љ–Њ–≤–Њ –і–∞ –Ј–∞–ґ–Є–≤–µ–µ–Љ —Й–∞—Б—В–ї–Є–≤–Њ.