Home “ерапи€ ƒетето, което ни дърпа назад
–Э–∞–њ–Є—Б–∞–љ–Њ –Њ—В izneviara.com   

ƒетето, което ни дърпа назадќтне ми доста време да разбера защо аз и много други имаме затруднени€ при пром€ната на навици и предприемането на трайни промени в живота ни.

¬сичко е заради едно малко дете. » това малко дете живее във всеки от нас.


Ѕеше ми много трудно да откажа цигарите преди години, защото аз наистина харесвах пушенето и не ми харесваше иде€та да остана без цигари. ѕродължих да искам да се поддам на поривите да пуша отново и да направ€ живота си по-лесен и при€тен. ¬ най-тежките моменти исках да запал€ отново.

¬ече б€х пропушвал отново в предишните 7 пъти, в които пробвах да откажа цигарите и се провал€х. Ѕ€х се предал на силните пориви да вдишам дима, на гласа, който ми казваше: "ƒавай, запали си - защо да правиш живота се толкова гаден? ∆ивотът е твърде кратък, за да се ограничаваш."

“ова е гласът, който ни спира да правим трайни промени.


“ова е гласът, който казва, че е ќ  да хапнем тези сладкиши, тези вкусни пържени картофи, това пържено пиле или шоколад. ∆ивотът би тр€бвало да е при€тен, нали?

“ова е същи€т глас, който ни казва, че е ќ  да пропуснем тренировката, защото упражнени€та са неудобни и хич не са забавни и ни кара да искаме по-скоро да влезем във Facebook, да поиграем на видео игра или да погледаме телевизи€. ∆ивотът е твърде кратък, за да бъдем нещастни!


“ова е същи€т глас, който ни кара да отлагаме, когато сме изправени пред трудна задача. “ой ни кара да пропуснем медитаци€та или да прескочим ученето на език, да прескочим писането на книга или стати€, защото предпочитаме да правим нещо по-лесно.


“ова е гласът, който ни отклон€ва от започването на собствен бизнес или намирането на работата, ко€то винаги сме искали. «ащото ни е страх от провал.

“ова е гласът, който ни кара да се откажем, когато нещата станат трудни. “ой ни отклон€ва от срещането на любовта на живота ни, защото не искаме да преминем през неудобството от срещите с нови хора и запознанствата. “ой ни пречи да съхраним на любовта на живота ни, защото да бъдеш честен с не€ е трудно. “ой ни пречи да бъдем сами със себе си, защото това може да е страшно и самотно.


“ози глас не сме ние! “ова е малкото дете вътре в нас. “ова е нашата по-млада верси€, може би от времето, когато сме били на 5 или 6 години.
“ова малко дете, този млад аз, не обича нещата, които са непри€тни, страшни или трудни.  акво обикновено прави 5-годишен човек? “ова малко дете обича само нещата, които са удобни, безопасни и при€тни.


“ова е детето, което сме били, когато сме научавали и опитвали нови неща и навици, но сме се отказвали от т€х, защото са трудни.  ой може да обвини 5-годишно дете за подобно поведение?

Ќо вече не сме на 5 години! » все пак животът ни продължава да се ръководи от това 5-годишно дете. ћо€т живот в продължение на много години беше, а пон€кога и все още е, живот на 5-годишно. ¬ъобще не осъзнавам какво се случва.

¬реме е да забележим, че това 5-годишно дете ни казва какво да правим. Ќо да не го слушаме. ƒа не му се подчин€ваме. ƒа не в€рваме на твърдени€та му.

ћожем да издържим тази трудност. ћожем да се научим да бъдем поне дон€къде ќ  с наличието на дискомфорт. ћожем да пробваме нови неща, нови срещи и нови навици. ћожем да се справим със страха.

(по материали от: zenhabits.net, автор Leo Babauta, свободен превод »ван “анев)

бутон за сподел€не

 

–Ф–Њ–±–∞–≤–Є –Ї–Њ–Љ–µ–љ—В–∞—А

”вaжaвaмe вашата пoвepитeлнocт и зaтoвa ce пoгpижиxмe дa дea?тивиpaмe пoлeтo зa впиcвaнe нa имeйл, ?a?тo и дa из?лючим зaпиcвaнeтo нa вашето ≤–. Moлим зa aдe?вaтни ?oмeнтapи. He ce тoлepиpaт никави обиди, сексуални намеци, рекламни съобщени€, нецензурно съдържание. Ѕлагодар€ ви предварително!

–Ч–∞—Й–Є—В–µ–љ –Ї–Њ–і
–Ю–±–љ–Њ–≤–Є

–Ш–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞.com 2010-2018. –Я–Њ–Љ–Њ—Й –њ—А–Є –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є–Ј–љ–∞—Ж–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є—З–Є–љ–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞, –і–∞–≤–∞–љ–µ –љ–∞ –≤—В–Њ—А–Є —И–∞–љ—Б —Б–ї–µ–і –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –љ–∞—З–Є–љ–Є –і–∞ –њ—А–µ–Њ–і–Њ–ї–µ–µ–Љ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞ –Є –Њ—В–љ–Њ–≤–Њ –і–∞ –Ј–∞–ґ–Є–≤–µ–µ–Љ —Й–∞—Б—В–ї–Є–≤–Њ.