Home “ерапи€ ћитове за двойките
–Э–∞–њ–Є—Б–∞–љ–Њ –Њ—В izneviara.com   

ћитове за двойкитеѕроблемът с митовете, че те могат да ви убед€т, че връзката ви е провал, докато това въобще не е така. ћитовете създават нереалистични очаквани€, които вод€т до разочарование и подкопават чувството за щастие. –азбиването на тези митове несъмненно ще ви помогне да гледате по-реалистично на връзката ви, което е много по-добра изходна точка за щастието в двойката. —поред Ћедерер и ƒжаксън съществуват седем културни мита за връзките. ¬сички тези в€рвани€ не са истина и са потенциално вредни за двойки, които ги поддържат.


1. ’ората се събират, защото са романтично привлечени един към друг. Ќе напълно в€рно, твърд€т Ћедерер и ƒжаксън. “е не отричат, че партньорите в двойките обикновено изпитват романтично привличане. “е само изтъкват, че у хората съществуват допълнителни причини като финансова сигурност, самота, сексуално привличане, родителски натиск, желание за потомство и други Ц вс€ка една от т€х оказва вли€ние върху живота на двойките.

2. ѕовечето партньори са романтично привлечени един към друг. Ќе е в€рно. ѕовечето двойки прежив€ват значително спадане на романтичното привличане шест месеца след началото на съвмествни€ си живот. ’ората остават заедно поради други причини, а не поради периодичните епизоди на романтика.


3. –омантичното привличане е задължително за една удовлетвор€ваща връзка. Ќе е в€рно. —ъс сигурност е хубаво, много по-хубаво, отколкото едини€т от двамата да не е романтично привлечен от други€. “р€бва да поддържаме колкото се може повече романтика, но романтиката не изчерпва една връзка. ћного двойки живе€т щастливо без романтика, според Ћедерер и ƒжаксън.


4. ѕроблемите в двойките се дължат на различи€та между мъжете и жените. √решно. ћъжете и жените определено се различават. “е имат различни физически възможности и цен€т различни неща в различните моменти от живота. ќбаче мъжете и жените в щастливите двойки са точно толкова различни, колкото и по-малко щастливите. –азличи€та не причин€ват проблеми; начинът, по който се справ€ме с различи€та, причин€ва проблеми.


5. ƒецата укрепват двойката. “ова твърдение обикновено е грешно. јко единственото желание на човек е да има максимално щастие, той щеше да бъде посъветван никога да н€ма деца. ќбаче един от плодовете на любовта често са децата, които достав€т радост и задоволство на т€хно лично основание. —ледователно удовлетворението от живота и семейното удовлетворение често остават на ниво, дори когато с удовлетворението от партньора не е така.


6. —амотата се лекува чрез други€. Ќе е така. ƒвама самотни души, които се събират, най-веро€тно ще бъдат двама самотници, събрани заедно. “ова може би е така, защото самотата е повече свързана с възприемането, отколкото с обективните обсто€телства.


7. ѕартньорите в щастливите двойки никога не се карат. “ова определено не е в€рно. »зследвани€та на ƒ. √отман показват, че почти всички двойки пон€кога имат разногласи€ и повечето обсъждат тези несъгласи€ доста оживено. ѕо-важно е как се карат и дали разрешават разногласи€та, без да навред€т на своето взаимоотношение.

(източник: shtastieto.com)

 

–Ф–Њ–±–∞–≤–Є –Ї–Њ–Љ–µ–љ—В–∞—А

”вaжaвaмe вашата пoвepитeлнocт и зaтoвa ce пoгpижиxмe дa дea?тивиpaмe пoлeтo зa впиcвaнe нa имeйл, ?a?тo и дa из?лючим зaпиcвaнeтo нa вашето ≤–. Moлим зa aдe?вaтни ?oмeнтapи. He ce тoлepиpaт никави обиди, сексуални намеци, рекламни съобщени€, нецензурно съдържание. Ѕлагодар€ ви предварително!

–Ч–∞—Й–Є—В–µ–љ –Ї–Њ–і
–Ю–±–љ–Њ–≤–Є

–Ш–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞.com 2010-2018. –Я–Њ–Љ–Њ—Й –њ—А–Є –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є–Ј–љ–∞—Ж–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є—З–Є–љ–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞, –і–∞–≤–∞–љ–µ –љ–∞ –≤—В–Њ—А–Є —И–∞–љ—Б —Б–ї–µ–і –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –љ–∞—З–Є–љ–Є –і–∞ –њ—А–µ–Њ–і–Њ–ї–µ–µ–Љ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞ –Є –Њ—В–љ–Њ–≤–Њ –і–∞ –Ј–∞–ґ–Є–≤–µ–µ–Љ —Й–∞—Б—В–ї–Є–≤–Њ.