Home “ерапи€  ак се град€т дълбоки и трайни отношени€
–Э–∞–њ–Є—Б–∞–љ–Њ –Њ—В izneviara.com   

 ак се град€т дълбоки и трайни отношени€  ”спехът не струва, ако н€ма с кого да го споделим. Ќай-желаната човешка емоци€ е топлата връзка с други души.

ѕравилата на други€


јко не познаваме ценностите и правилата на хората, с които общуваме, тр€бва да се приготвим да изпитваме разочарование всеки път. ’ората могат да се обичат, но ако всеки път нарушават правилата на други€ по н€каква причина, ще бъдат разочаровани или стресирани във връзката си. ѕочти вс€ко разочарование, което изпитваме в едно отношение, се дължи на неразбиране на правилата, по които се движи други€т човек.

» когато хората са интимно обвързани, е неизбежно да има несъзнателно противопостав€не на н€кое от правилата. ѕознаването на ценностите на партньора ни, ни кара да разберем защо той мисли така и да не му се сърдим. ¬секи човек има н€какви принципи, които му помагат да взема решени€ и благодарение на които е напреднал в живота. Ќе можем да очакваме да ги зареже, само защото сме се по€вили в живота му. “р€бва да се опитаме да ги разберем, за да проумеем, че действи€та или думите му не са насочени срещу нас, а просто следват принципите му.


ћ€стото, където ще даваме


≈дно от най-големите предизвикателства в отношени€та между хората е, че повечето от нас влизат в контакт с друг човек, за да получат нещо. ќпитваме се да намерим н€кой, който да ни накара да се чувстваме добре. ќбаче единствени€т начин една връзка да просъществува е, когато € виждаме като м€стото, където ще даваме, а не като м€стото, откъдето само ще вземаме. Ќай-търсени са хората, които не изискват нищо от околните, а напротив, чувстват се добре със себе си, усмихват се и сподел€т опита си.

Ќещата, които провал€т връзката:


ћълчаливата съпротива
ѕочти всеки е изпитвал мълчалива съпротива към думите или действи€та на партньора си. “€ се случва, когато не сме съгласни или сме раздразнени или се чувстваме н€как дистанцирани от това, което казва или прави той.  огато н€колко пъти потиснем това чувство в себе си, вместо да го обсъдим с партньора си, то се превръща в посто€нно.

ѕосто€нно раздразнение
ѕосто€нното раздразнение ни кара да се отдръпваме от партнора и да издигаме емоционална бариера. јко не направим нещо и сега, ще се превърне в други€ етап - отхвърл€не.

ќтхвърл€не
“ова е точката, в ко€то вече толкова пъти сме се дразнели от партньора си, че вече само търсим кога ще го хванем в н€ко€ грешка, за да му подчертаем, че не е прав. »зпитваме един вид мазохистично удоволствие да го нападаме и да тържествуваме над провала му. ¬сичко, което той прави е дразнещо и искаме да му покажем, че ние сме правите. “ук вече сме разделени не само емоционално, но и физически.

Ѕезчувственост
ѕосто€нното отхвърл€не вече е притъпило чувствата ни, за да намали болката, ко€то изпитваме от ситуаци€та. ¬ече н€ма гн€в и раздразнение, но още по-малко Ц страст и вълнение. ¬секи живее собствени€ си живот, оставил партньора си да се спас€ва както може.–ешението :


«а да не преминем през тези непри€тни етапи, е необходимо да разговар€ме директно за проблема. ƒа съобщим какви са нашите правила и да чуем какви са тези на партньора. ƒа престанем да драматизираме. ¬место Ќе мога да издържам, когато правиш това!, да кажем конкретно как бихме предпочели да действа други€. јко искаме да сме щастливи, тр€бва да направим връзката си един от най-големите приоритети в живота си. ¬ противен случай, т€ ще бъде изместена от всички случващи ни се в ежедневието спешни неща.

Ќай-гол€мата грешка е да се фокусираме върху това Ц какво ще се случи, когато се разделим, вместо да мислим как да направим положението по-добро. Ќе тр€бва да забрав€ме, че върху каквото концентрираме енерги€та си, то рано или късно се случва. јко се страхуваме посто€нно, че с връзката ни е свършено, започваме несъзнателно да правим неща, които € саботират, само за да си докажем, че всичко е наред и накра€ се получава точно обратното. “р€бва да се изкараме от този процес, преди да е станало прекалено късно. ƒа не заплашваме, че ако партньорът ни не направи това или онова, ще го напуснем. ƒори само това изказване вече създава тази възможност.

¬секи ден можем да си припомн€ме, какво всъщност харесваме у партньора си и да си повтар€ме колко сме щастливи с него. “ова се запечатва дълбоко в нас и тези чувства отекват в ц€лото ни същество. Ќе тр€бва да остав€ме навикът да се настани между нас, а да му се противопостав€ме, организирайки от време на време изненади или специални моменти.

≈то н€кои неща, които можете да направите веднага :

Х†«апитайте се с партньора си какво е най-важното за вас във връзката ви и какво може да направи други€т, за да се чувствате задоволени.
Х†ѕредпочетете да бъдете влюбени, отколкото да бъдете прави и всеки път, когато почувствате, че се карате, защото насто€вате, че сте прави, прекъснете този процес.
Х†—поразумейте се да направите или кажете нещо конкретно, когато нещата се разгорещ€т прекалено Ц измислете нещо, което винаги може да ви извади от тази ситуаци€ Ц кажете нещо смешно или направете нещо странно или ирационално, което н€ма никаква връзка с темата.
Х†ќрганизирайте си поне веднъж седмично интимна среща, в ко€то правите заедно нещо романтично, изненадващо или забавно.
Х†ѕоне веднъж дневно се целувайте най-малко две минути.


(публикувано с разрешение)

 

–Ф–Њ–±–∞–≤–Є –Ї–Њ–Љ–µ–љ—В–∞—А

”вaжaвaмe вашата пoвepитeлнocт и зaтoвa ce пoгpижиxмe дa дea?тивиpaмe пoлeтo зa впиcвaнe нa имeйл, ?a?тo и дa из?лючим зaпиcвaнeтo нa вашето ≤–. Moлим зa aдe?вaтни ?oмeнтapи. He ce тoлepиpaт никави обиди, сексуални намеци, рекламни съобщени€, нецензурно съдържание. Ѕлагодар€ ви предварително!

–Ч–∞—Й–Є—В–µ–љ –Ї–Њ–і
–Ю–±–љ–Њ–≤–Є

–Ш–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞.com 2010-2018. –Я–Њ–Љ–Њ—Й –њ—А–Є –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є–Ј–љ–∞—Ж–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є—З–Є–љ–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞, –і–∞–≤–∞–љ–µ –љ–∞ –≤—В–Њ—А–Є —И–∞–љ—Б —Б–ї–µ–і –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –љ–∞—З–Є–љ–Є –і–∞ –њ—А–µ–Њ–і–Њ–ї–µ–µ–Љ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞ –Є –Њ—В–љ–Њ–≤–Њ –і–∞ –Ј–∞–ґ–Є–≤–µ–µ–Љ —Й–∞—Б—В–ї–Є–≤–Њ.