Home ўастието е в теб –азговори с Ѕога 2
–Э–∞–њ–Є—Б–∞–љ–Њ –Њ—В izneviara.com   

–азговори с Ѕогаѕовечето от вас навлизат в годините, в които се формират взаимоотношени€та, назрели с очакване, пълни със сексуална енерги€, с широко отворени сърца и с радостна, пламенна душа.

Ќ€къде между 40 и 60 (за повечето хора е по-ранната възраст) вече сте се отказали от най-великата си мечта, оставили сте настрана най-гол€мата си надежда и сте се примирили с най-малкото си очакване (или изобщо с нищо).
ѕроблемът е толкова основен, толкова прост и в същото време толкова трагично неразбран: най-грандиозната ти мечта, най-висшата ти иде€ и най-съкровената ти надежда са се отнас€ли до любими€ ти друг човек вместо до любими€ ти “ебе. “естът за взаимоотношени€та ти е бил колко добре други€т е посрещнал твоите очаквани€ и колко добре ти си посрещнал нейните (или неговите). Ќо единствени€т сигурен тест е колко добре ти си посрещнал своите.


» тъй, казвам ти: бъди сега и завинаги съсредоточен в —ебе —и. √ледай какво си, какво правиш и какво имаш във всеки един момент, а не какво става с друг. —пасението ти се намира не в действието на друг, а в тво€та реакци€.

- «нам, но звучи като че ли би тр€бвало да не обръщаме внимание на онова, което другите ни причин€ват във взаимоотношени€та си с нас.  аквото и да прав€т, стига да запазваме равновесието си, да оставаме съсредоточени в —ебе —и и да изпълним останалите хубави работи, които каза, нищо н€ма да може да ни докосне. јма другите ни докосват. ƒействи€та им пон€кога ни наран€ват. »менно тогава, когато болката проникне в една връзка, аз не знам какво да прав€. „удесно е да се каже Дотдръпни се настрана, не придавай значение на нещата", но по-лесно е да се каже, отколкото да се направи. —лучва ми се да бъда наранен от думите и действи€та на партньора си в една връзка.

- ўе дойде ден€т, когато н€ма да бъдеш наран€ван. “ова ще е ден€т, в който ще установиш и ще разбереш истинското значение на взаимоотношени€та и истинската причина за т€х.
“и си € забравил и затова реагираш по такъв начин. Ќо проблем н€ма. “о е част от еволюционни€ процес. „аст от растежа. –аботата на ƒушата е това, което вършиш в една връзка - грандиозно осъзнаване и грандиозно спомн€не е това. ƒокато не си го спомниш, докато не си припомниш също и как да използваш взаимоотношени€та като инструмент за сътвор€ване на —ебе —и, ще тр€бва да работиш на нивото, на което се намираш сега - нивото на разбиране, нивото на готовност, нивото на спомн€не.

“ака че има неща, които можеш да направиш, когато реагираш с болка на онова, което други€т е, което казва или прави. ѕървото от т€х е честно да признаеш пред себе си и пред други€ точно как се чувстваш. ћного от вас се страхувате да го направите, защото мислите, че ще Дизглеждате лошо". Ќ€къде дълбоко в себе си осъзнавате, че веро€тно е нелепо Дда се чувствате по подобен начин". —игурно ви прави Дмалки". ¬ие сте Дпо-извисени от подобно нещо". Ќо в крайна сметка не можете друго€че и независимо от всичко се чувствате по такъв начин.

»ма само едно нещо, което можеш да направиш, е да уважаваш чувствата си. «ащото зачитането на чувствата ти значи зачитане на —ебе —и. » обичай ближни€ си така, както обичаш себе си.  ак можеш изобщо да очакваш да разбереш и уважаваш чувствата на друг, ако не можеш да зачиташ усещани€та вътре в —ебе —и?

ѕърви€т въпрос при каквото и да е взаимодействие с друг е -  ой —ъм јз и  ой »скам да Ѕъда сега по отношение на това?

ƒа се отдръпнем от чисто духовни€ и езотеричен аспект за момент и да се върнем на практическото приложение на тази мъдрост.
ћного често, според старите разбирани€, хора (с добри намерени€ и много от т€х доста религиозни) са правили онова, което са мислели, че би било най-добре за други€ във взаимоотношени€та си. “ъжно е, че всичкото това е довело в много случаи (в повечето случаи) до продължителна злоупотреба от страна на други€. ѕродължително Длошо" отношение. ѕродължителни проблеми във връзката.

¬ крайна сметка човекът, който се опитва да прави Дкаквото е правилно" за други€ (бързо да прощава, да показва съпричастие, винаги да затвар€ очи пред определен вид проблеми и поведени€), започва да изпитва негодувание, €д и недоверие даже в Ѕога. «ащото как може Ѕог да изисква подобно безкрайно страдание, жертва и липса на радост в името на обичта?
ќтговорът е, че Ѕог не го изисква. Ѕог те моли единствено да включиш себе си сред онези, които обичаш.

» за да бъдем практични отново (езотеричните аспекти настрана) - ако погледнеш какво е най-добро за теб в ситуациите, в които си оскърб€ван, най-малкото, което ще направиш, е да спреш оскърблението. “ова ще е добре и за теб, и за оскърб€ващи€, защото даже и той бива оскърбен, когато му се позвол€ва да продължава да се отнас€ зле.

ѕоведението на този, който оскърб€ва, е в негова вреда. «ащото кажи какво е научил, ако види, че оскърбителното му поведение се приема? ј иначе, ако установи, че подобно поведение повече н€ма да бъде приемано, какво му е било позволено да открие?
—ледователно, да се отнас€ш към другите с обич, не значи обезателно да им позвол€ваш да прав€т каквото си поискат.
–одителите го научават отрано с децата. ¬ъзрастните не го научават толкова бързо с други възрастни, нито народите с други народи.

(автор: Ќийл ƒоналд ”олш - "–азговори с Ѕога")

 

–Ф–Њ–±–∞–≤–Є –Ї–Њ–Љ–µ–љ—В–∞—А

”вaжaвaмe вашата пoвepитeлнocт и зaтoвa ce пoгpижиxмe дa дea?тивиpaмe пoлeтo зa впиcвaнe нa имeйл, ?a?тo и дa из?лючим зaпиcвaнeтo нa вашето ≤–. Moлим зa aдe?вaтни ?oмeнтapи. He ce тoлepиpaт никави обиди, сексуални намеци, рекламни съобщени€, нецензурно съдържание. Ѕлагодар€ ви предварително!

–Ч–∞—Й–Є—В–µ–љ –Ї–Њ–і
–Ю–±–љ–Њ–≤–Є

–Ш–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞.com 2010-2018. –Я–Њ–Љ–Њ—Й –њ—А–Є –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є–Ј–љ–∞—Ж–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є—З–Є–љ–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞, –і–∞–≤–∞–љ–µ –љ–∞ –≤—В–Њ—А–Є —И–∞–љ—Б —Б–ї–µ–і –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –љ–∞—З–Є–љ–Є –і–∞ –њ—А–µ–Њ–і–Њ–ї–µ–µ–Љ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞ –Є –Њ—В–љ–Њ–≤–Њ –і–∞ –Ј–∞–ґ–Є–≤–µ–µ–Љ —Й–∞—Б—В–ї–Є–≤–Њ.