Home —емейство ƒа мечтаем заедно - път към успешни€ брак
–Э–∞–њ–Є—Б–∞–љ–Њ –Њ—В   

ƒа мечтаем заедно - път към успешни€ брак— тази стати€ бихме искали да помогнем на семейства, които копне€т да имат ред и успех в живота си и следователно, жела€т повече мир и спокойствие. ƒа се изправим срещу посредствеността в един брак е предизвикателство и от вс€ка двойка зависи да реши дали това ще се случи или не. Ќека сега ви дадем н€кои практични съвети, как да мечтаете заедно, да прекарвате време заедно и да планувате предсто€щи събити€ през годината.  лючът се съдържа в думата "отдел€не". ѕодобна инициатива е много здравословна и често пъти се оказва жизнено важна за успешното развитие на един брак.

Ѕезспорна необходимост за вс€ка двойка е да се отдели и да вземе специално време през годината - в началото на годината, на годишнината от сватбата или когато е удобно за двамата. –азберете, че за вас като семейство е решаващо да изб€гате н€къде на усамотено м€сто, да се откъснете от ежедневието, да оставите децата на н€кого и да бъдете само двамата, дори и всичко да изглежда перфектно в брака ви. –азбира се, това може да стане и на ресторант или кафе в при€тна обстановка, където да можете да разговар€те и пишете за н€колко часа.  азваме "пишете", защото, ако не отразите черно на б€ло вашите мисли и цели, това може да остане само във въздуха и нищо да не се случи. »зисква се усилие от ваша страна да си напомн€те и отсто€вате целите и мислите, които сте сподел€ли помежду си.

“ук е м€стото да споделим как правим "отдел€нето" в нашето собствено семейство. Ќие предпочитаме да изб€гаме в хотел извън града или в друг град на непознато м€сто за ден-два. “ъй като вече правим подобни целенасочени пътувани€ от н€колко години, винаги, когато се обърнем назад, установ€ваме, че тези пътувани€ са се отразили много благопри€тно на брака ни и са ни донесли неверо€тно удовлетворение. “ова ни помага да разберем върху какво ще работим заедно, какво искаме да се промени между нас и как ще си прекарваме по-забавно. ћоже да започнете с честно сподел€не как е била за всеки един изминалата година, какво ви е харесвало и какво не ви е харесвало между вас двамата, а също и как виждате развитието на децата си. ≈дин честен и откровен разговор ще ви помогне за следващите стъпки към ваши€ щастлив семеен живот, а такъв живот, наистина, съществува!

«апочнете с разпределение на предсто€щите събити€ основно като:

1. Ќеща, които тр€бва да свършите и:
2. Ќеща, които харесвате, и за които си мечтаете.

 ъм първите се включват задължени€, като сметки, заеми, ремонти, предсто€щи курсове, изпити, покупки и т.н. “ова е първото и най-елементарно ниво, тъй като с подобни проблеми† се сблъскваме всички, но ако останем само на това ниво, ние ще пропуснем най-вълнуващото - целите, предпочитани€та, мечтите. Ќ€кои си казват - е, как да мечта€, като не съм си платил сметките, не съм се на€л добре.... - и точно тук грешат.† ≈дно от най-красивите неща в успешни€ брак е взаимоотношението между двамата - сподел€нето не само на трудностите, но също и на мечтите. “олкова неща в живота започват от една мечта, едно сподел€не, едно желание. ≈дин от най великите лидери в истори€та на човечеството -† ”инстън „ърчил, в най-трудни€ момен от живота си - без работа, отхвърлен от почти всички, се отдава на усамотение със семейството си и на живопистта. ўастливи€т му семеен живот (имал е съпруга, ко€то го подкреп€ла и насърчавала, осигур€вала ведра атмосфера, в този този труден за него период) се оказал основни€т двигател на по-нататъшни€ му успех.

јко искате да започнете свои собствени семейни отдел€ни€, задайте си следните въпроси: " акво харесваме да правим?", " ак да осъществим мечтите и целите си конкретно, за да сме сигурни, че н€ма да останат само фантази€?", " ак да се справим с проблемите при общуването помежду си?" “ова са все въпроси, на които можем да обърнем внимание. јми ако едини€т от нас е музикант и свири на тромпет, а други€т н€ма представа от музика -† как е възможно изобщо да намерим общ език? ћного двойки стигат до решение за развод, в резултат на липса от усилие да бъде разбран други€ и се извин€ват с "несходство на характерите". «а да не влезете и вие в тази категори€, започнете да се интересувате от областта на други€ - сигурно н€ма да се научиш да свириш на тромпет, но може да предложиш на мъжа си да отидете на концерт заедно, особено ако той го харесва. »ли пък започни да четеш н€кои книги в сферата на жена си - например, тенденци€ в мъжките прически и почнете да коментирате. ¬инаги† можете да намерите начин да си прекарате хубаво, интересно и забавно, стига да го пожелаете. ѕарите не са определ€щото за това! ћалко повече творчество и можете да намерите начини за забава - спорт, туризъм и т.н. Ќапишете си желани€та, излейте сърцата си един пред друг, помечтайте си и за далечни цели, които искате да видите и ще ви очаква една вълнуваща година.

ѕредлагаме ви също и целите, които ние си постав€ме като семейство през вс€ка година:

1. «адаваме си честно въпроса, какво не харесваме в други€, след което го написваме на харти€. ѕрез следващата година прочитаме проблема и даваме отчет и оценка един пред друг как сме се справили. —ъщевремено си начертаваме цели за следващата година - неща, които искаме да видим променени у други€.

2. ѕишем си конкретно целите, свързани с развитието на децата ни. ѕо колко време ще им отдел€ме?  акви навици искаме да видим изградени у т€х?  ак да го постигнем?

3.  акви са нашите финансови цели за следващата година?  ак ще го постигнем?

”бедени сме, че този материал ще спомогне за развитие в тво€ брак - пиши ни как това е спомогнало за растеж в семейни€ ти живот!

(ѕравата са на www.semeistvo.bg. ѕубликувана с разрешение.)

 

–Ф–Њ–±–∞–≤–Є –Ї–Њ–Љ–µ–љ—В–∞—А

”вaжaвaмe вашата пoвepитeлнocт и зaтoвa ce пoгpижиxмe дa дea?тивиpaмe пoлeтo зa впиcвaнe нa имeйл, ?a?тo и дa из?лючим зaпиcвaнeтo нa вашето ≤–. Moлим зa aдe?вaтни ?oмeнтapи. He ce тoлepиpaт никави обиди, сексуални намеци, рекламни съобщени€, нецензурно съдържание. Ѕлагодар€ ви предварително!

–Ч–∞—Й–Є—В–µ–љ –Ї–Њ–і
–Ю–±–љ–Њ–≤–Є

–Ш–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞.com 2010-2018. –Я–Њ–Љ–Њ—Й –њ—А–Є –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є–Ј–љ–∞—Ж–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є—З–Є–љ–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞, –і–∞–≤–∞–љ–µ –љ–∞ –≤—В–Њ—А–Є —И–∞–љ—Б —Б–ї–µ–і –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –љ–∞—З–Є–љ–Є –і–∞ –њ—А–µ–Њ–і–Њ–ї–µ–µ–Љ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞ –Є –Њ—В–љ–Њ–≤–Њ –і–∞ –Ј–∞–ґ–Є–≤–µ–µ–Љ —Й–∞—Б—В–ї–Є–≤–Њ.