Home –азмисли ќбещание
–Э–∞–њ–Є—Б–∞–љ–Њ –Њ—В izneviara.com   

ќбещание»ма едно нещо, което вече знам със сигурност. –азбрах го, откакто отговар€м на писмата, постъпващи от сайта. Ѕолката връхлита абсолютно всеки. Ќикой не е защитен. »ма много, които си казват:
Дќох, да б€х по-красива! ћъжът ми н€маше никога да иска да бъде с друга!Ф

ƒруги се самосъжал€ват:
Дƒа имах повече пари! ∆ена ми никога н€маше да тръгне с други€!Ф
Дјко можех да го дар€ с дете!Ф
Дјко временни€ ми проблем в секса премине!Ф
Дјко б€х по-млада!Ф
Дјко можех да върна времето назад!Ф
јко, ако, ако...


ѕов€рвайте ми хора, ¬—»„ » страдат! Ѕогати бизнесмени и бедни студенти, неверо€тно красиви жени и ДобикновениФ такива, известни личности и такива, които дори съседите им не ги забел€зват. ¬сички! Ќ€ма изключени€. Ќе си мислете, че ако...... (кажете тук вашето желание) .... , никога н€ма да страдате. “ова е страхотна заблуда:) –адвайте се и уважавайте живота си такъв, какъвто е и не искайте посто€нно да бъдете друг. ƒа искаш да бъдеш друг, означава да не обичаш и уважаваш себе си. ƒа не обичаш и уважаваш себе си, означава и другите да не те обичат и уважават. ƒа не се обичаш и да не те уважават, означава да бъдеш нещастен. “ака сто€т нещата Ц приемете го и действайте по друг начин.

ѕисали са ми и продължават да ми пишат както много красиви, така и много известни и много богати и вли€телни хора. » всички те страдат “ќ„Ќќ както и бедните и неизвестните. Ќ€ма разлика в страданието. ¬сички ние живеем различни животи, но страдаме еднакво. ¬сички ние се страхуваме за бъдещето си. ѕритежаваме ли тлъсти банкови сметки и имоти? Ќе са ни достатъчни. ƒруги имат повече. «ащитени ли сме, в безопасност ли сме? ¬ безопасност от какво? “а нали колкото повече имаш, толкова повече могат да ти вземат! »маме ли много люб€щи при€тели и семейство? ћожем ли изобщо да се доверим на при€телството? ўе издържи ли тази любов? Ќ€ма ли един ден да се разпадне семейството? ¬сички ние имаме лошите и добрите дни, всички се страхуваме от нещо или н€кой. “ова е истината. «нам го със сигурност. ¬иждам огромната лъскава лимузина с властен мъж и красива жена в не€ и знам, че те също изпитват болка, те също страдат и те също се учат точно както всеки друг.

Д—трахът от бедствие, водещо до провал, хвърл€ ужасна с€нка върху всичките ни дни от живота. ‘ормите и цветовете му са разнообразни, въображаеми и реални, смътни и €сни, временни и посто€нни. Ѕедствието тероризира работника, борещ се да запази службата си, бащата, шепнещ молитва да може да изхрани семейството си, търговеца, над€ващ се, че ще продаде стоката си, войника, повеждащ другите в битка. “ой еднакво измъчва всички, принца и прос€ка, мъдреца и глупака, светеца и престъпника.

¬ече разбирам колко бързо преминават и отминават всички случки и събити€, лоши и добри, важни и маловажни, които са дело на човека. ¬сичко ще отмине. Ќезависимо каква съдба ми е отредена знам, че ще й се наслад€ или изстрадам за много, много кратко време


¬сичко ще отмине. ¬с€ка емоци€, вс€ко чувство Ц красиво или ужасно, ще премине за кратко време. Ѕолката ще продължи кратко, точно както и прекрасното чувство от ново влюбване. ¬сичко отминава и който не го разбира се обрича на живот, съпроводен от посто€нни върхове и падове.

Д“олкова малко хора разбират тази очевидната истина, а останалите остав€т мечтите и целите си да изчезнат веднага, щом трагеди€та ги повали. “ези нещастни хора нос€т до смъртта със себе си собствени€ си венец от тръни и всеки ден очакват от другите съчувствие и внимание. Ѕедата никога н€ма да съсипе личност с храброст и в€ра. ¬сички ни провер€ват в пещта на бедствието, но не всички излизат от не€. јз ще изл€за! «латото може да остане ц€л месец в гор€щи въглени, без да загуби прашинка, а аз съм по-ценен от вс€ко злато.Ф

Ќека заедно си обещаем: јз ще оцеле€! јз разбирам, че всичко отминава бързо и ще оцеле€! Ќека си обещаем, че този път ще забележим ползата от нещастието, което ни е сполет€ло:

Д—ега виждам, че от бедата има гол€ма, но почти непризната полза. ≈динствено с не€, като на кантар, мога да претегл€ онези, които за€в€ват, че са ми при€тели и така да науча истината. “€ е и състо€нието, в което много лесно се запознавам с духовната си същност, и има удивителната възможност да ме предразполага към таланти, които в обсто€телства на благополучие веро€тно биха останали неизползвани.

ќт раждането до погребението бедата е с нас. —къпоценни€т камък не може да се шлифова без търкане, а аз не мога да се усъвършенствам без изпитани€. ѕриемам, че прегар€нето от горещината и прогизването от дъжда на живота са били полезни за мен и все пак признавам, че след вс€ко прежив€но нещастие съм крещ€л от гн€в и негодувание срещу небето. «ащо Ѕог да ми причин€ва толкова ужасни моменти?

¬ече знам, че никога шансът да съществуваш и да действаш не са така ц€лостно обединени както при преживените от душата мъчителни бедстви€.

«анапред, когато съм повален от н€кое страшно поражение, винаги след като премине болката ще се питам как мога да превърна бедата в полза.  аква чудесна възможност може да представи този момент... да приема горчиви€ корен, който държа, за да го трансформирам в ароматна цветна градина.Ф

ќбещавам!(¬ стати€та са използвани цитати от книгата на ќг ћандино ДЌай-велики€т търговец в —ветаФ)

 

–Ф–Њ–±–∞–≤–Є –Ї–Њ–Љ–µ–љ—В–∞—А

”вaжaвaмe вашата пoвepитeлнocт и зaтoвa ce пoгpижиxмe дa дea?тивиpaмe пoлeтo зa впиcвaнe нa имeйл, ?a?тo и дa из?лючим зaпиcвaнeтo нa вашето ≤–. Moлим зa aдe?вaтни ?oмeнтapи. He ce тoлepиpaт никави обиди, сексуални намеци, рекламни съобщени€, нецензурно съдържание. Ѕлагодар€ ви предварително!

–Ч–∞—Й–Є—В–µ–љ –Ї–Њ–і
–Ю–±–љ–Њ–≤–Є

–Ш–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞.com 2010-2018. –Я–Њ–Љ–Њ—Й –њ—А–Є –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є–Ј–љ–∞—Ж–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є—З–Є–љ–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞, –і–∞–≤–∞–љ–µ –љ–∞ –≤—В–Њ—А–Є —И–∞–љ—Б —Б–ї–µ–і –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –љ–∞—З–Є–љ–Є –і–∞ –њ—А–µ–Њ–і–Њ–ї–µ–µ–Љ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞ –Є –Њ—В–љ–Њ–≤–Њ –і–∞ –Ј–∞–ґ–Є–≤–µ–µ–Љ —Й–∞—Б—В–ї–Є–≤–Њ.