Home –азмисли ¬ъпрос на гледна точка ли е изнев€рата?
–Э–∞–њ–Є—Б–∞–љ–Њ –Њ—В izneviara.com   

¬ъпрос на гледна точка ли е изнев€рата?≈то две мнени€ на психолози или бъдещи такива, които могат да ви се вид€т интересни:

1. ДЅих предложил на хора, които се интересуват от темата, да премест€т гледната си точка. «ащо, ние хората сме склонни да си мислим, че нашата личност е толкова универсална, та изчерпва ц€лото многообразие на света и съответни€ партньор н€ма право да се развива или да търси нови изжив€вани€. Ќа силата на нейните (или неговите) инстинктивни стремежи и заложби ние можем само да скимтим: " Ќе го прави пак - много ме боли". —ледователно ние не се интересуваме от чувствата и стремежите на партньора, а от собственото ни състо€ние на безметежно затъване в собствени€ ни егоизъм. —траха, а не любовта предизвикват болката, че са ни изневерили. » собствената ни ниска самооценка, че по-свестен партньор н€ма да намерим.Ф


2. Дјз мога да говор€ за привързаност, зависимост и т.н., но това не е любов, нали? »мало ли е любов в "традиционните общества" - сигурно не, защото ако е имало, бракът н€маше да бъде толкова мощна институци€. «а да се възпроизвежда общността, е била нужна стабилност (това си го знаете) и тук идва м€стото за т.нар. изнев€ра. «а мене това си е вродено влечение, колкото и да не ни харесва, че има вродени неща. «а да н€ма изневери и да не се разпадне общността, хората измисл€т брака и прав€т табу многоженството или пък го легализират пак именно през брака. “ака изнев€рата е  онструирана да противостои на любовта, а в действителност е било точно обратното и ето колко глупаво е да го наричаме »з-Ќ≈-в€ра - ами може да се казва по вс€какви други начини, по-позитивно натоварени, но не и така. «ащото първо имаме Ќе€, а след това ¬€рата, ко€то е епифеномен. “е могат да си живе€т независимо, но на модерната любов изнев€рата не се харесва, защото изц€ло проблематизира нейните основани€. " ак така той казва, че ме ќбича, а (тайно) се заглежда по вс€ка дългокрака мадама на улицата?" - ми ей така - инстинкт. Ќ€ма любов, ко€то да го надвие. –омантичната любов е модерна измислица, ко€то познаваме от филмите и си мислим, че прежив€ваме, а ако не € прежив€ваме се чувстваме нещастни и започваме да € търсим и н€кои € търс€т и ц€л живот напразно и пропускат сигурно много. “е търс€т сигурност (по ћаслоу), а не любов и когато не € намират, това не им пречи пак да се чувстват сигурни - в една »де€, но това не ги прави щастливи.Ф

 

–Ф–Њ–±–∞–≤–Є –Ї–Њ–Љ–µ–љ—В–∞—А

”вaжaвaмe вашата пoвepитeлнocт и зaтoвa ce пoгpижиxмe дa дea?тивиpaмe пoлeтo зa впиcвaнe нa имeйл, ?a?тo и дa из?лючим зaпиcвaнeтo нa вашето ≤–. Moлим зa aдe?вaтни ?oмeнтapи. He ce тoлepиpaт никави обиди, сексуални намеци, рекламни съобщени€, нецензурно съдържание. Ѕлагодар€ ви предварително!

–Ч–∞—Й–Є—В–µ–љ –Ї–Њ–і
–Ю–±–љ–Њ–≤–Є

–Ш–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞.com 2010-2018. –Я–Њ–Љ–Њ—Й –њ—А–Є –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є–Ј–љ–∞—Ж–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є—З–Є–љ–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞, –і–∞–≤–∞–љ–µ –љ–∞ –≤—В–Њ—А–Є —И–∞–љ—Б —Б–ї–µ–і –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –љ–∞—З–Є–љ–Є –і–∞ –њ—А–µ–Њ–і–Њ–ї–µ–µ–Љ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞ –Є –Њ—В–љ–Њ–≤–Њ –і–∞ –Ј–∞–ґ–Є–≤–µ–µ–Љ —Й–∞—Б—В–ї–Є–≤–Њ.