Home –азмисли «аместващи реалности
–Э–∞–њ–Є—Б–∞–љ–Њ –Њ—В izneviara.com   

«аместваща реалностƒнес гледах един филм Ц ДShutter IslandФ с Ћеонардо ƒи  априо в главната рол€. Ќакратко сюжетът: Ћеонардо е щатски шериф, който ще разследва б€гството на жена от клиника за душевно болни пациенти, извършили престъпление...  линиката е на остров, като най-близката точка до сушата е 16 км. Ќещата изглеждаха така до един момент. ѕосле се оказа, че всъщност геро€т на Ћеонардо е пациент на клиниката, болен е и е престъпник. ћозъкът му отказва да приеме истината: че е убиец. —ъзнанието му толкова добре изработва детайлите за Дновата му самоличностФ, че дори си измисл€ помощник (лекуващи€ го психиатър), причини да бъде без оръжие в клиниката (въпреки че е шериф), причини всички около него да се държат така, че да се вписват напълно в неговата заместваща реалност.

‘илмът е чудесна илюстраци€ на живота, който всеки от нас си избира да живее. ≈дин избира да играе рол€та на жертва и ц€л живот е жертва. ƒруг е хищник. “рети избира да страда, заради чужди грешки. » страда, никой не може да му попречи.  ой е прав? ¬—»„ » —ј ѕ–ј¬»! “очно това е интересното Ц каквото и да изберете да бъдете, винаги ще имате право. „уд€ се тогава защо ли да избираме лош живот или живот, пълен с болка? «ащо не пробваме с една доза готин живот? ћоже пък да ни хареса:)

Ќашите мозъци създават толкова перфектни ДреалностиФ, че ние сме напълно убедени в т€хното съществуване. «наете ли с какво виждаме? ќтговорът изглежда логичен Ц с очите... √решка! Ќие виждаме с мозъка. јко той не ни каже какво точно виждаме с очите си, ние н€ма как да разберем какви са тези светли и тъмни петна, кое е червено и кое зелено. » ако наши€т собствен мозък ни убеди, че виждаме неща, които не съществуват в действителност, тогава какво става?

«абел€зали ли сте колко често се случва, когато общувате с друг човек, особено от срещуположни€ пол, да разберете, че други€т вижда нещата по напълно различен начин? «наете това, нали? «ащо тогава се изненадваме, че съществуват и други мнени€ по нещо, което на нас ни изглежда съвсем логично да е по един точно определен начин? «ащо посто€нно съдим другите, заради т€хната интерпретаци€ на реалността? » понеже всичко това звучи много отвлечено, нека ви дам пример от мо€та реалност... ¬чера имахме лек конфликт с при€телката ми. —лед почти двучасов разговор и Дуточнени€Ф, накра€ проум€х неверо€тното - че т€ ме обвин€ва вътрешно “ќ„Ќќ за същите неща, за които и аз не€:) “ова се казва създаване на паралелни реалности! «а пореден път разбрах, че единственото нещо, което стои между нас е липсата на правилна комуникаци€. ƒа говориш не означава да казваш. ƒа чуваш не означава да слушаш. „уването е физиологичен процес, а слушането е въпрос на избор. —лушайте половинките си, ако искате да разберете ко€ е т€хната реалност. Ќе създавайте Дзаместващи реалностиФ с мощни€ инструмент, поставен върху раменете ви. ѕросто слушайте и се опитайте да не съдите.

 

–Ф–Њ–±–∞–≤–Є –Ї–Њ–Љ–µ–љ—В–∞—А

”вaжaвaмe вашата пoвepитeлнocт и зaтoвa ce пoгpижиxмe дa дea?тивиpaмe пoлeтo зa впиcвaнe нa имeйл, ?a?тo и дa из?лючим зaпиcвaнeтo нa вашето ≤–. Moлим зa aдe?вaтни ?oмeнтapи. He ce тoлepиpaт никави обиди, сексуални намеци, рекламни съобщени€, нецензурно съдържание. Ѕлагодар€ ви предварително!

–Ч–∞—Й–Є—В–µ–љ –Ї–Њ–і
–Ю–±–љ–Њ–≤–Є

–Ш–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞.com 2010-2018. –Я–Њ–Љ–Њ—Й –њ—А–Є –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є–Ј–љ–∞—Ж–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є—З–Є–љ–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞, –і–∞–≤–∞–љ–µ –љ–∞ –≤—В–Њ—А–Є —И–∞–љ—Б —Б–ї–µ–і –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –љ–∞—З–Є–љ–Є –і–∞ –њ—А–µ–Њ–і–Њ–ї–µ–µ–Љ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞ –Є –Њ—В–љ–Њ–≤–Њ –і–∞ –Ј–∞–ґ–Є–≤–µ–µ–Љ —Й–∞—Б—В–ї–Є–≤–Њ.