Home –азд€ла / –азвод ѕредимства на съвместни€ живот
–Э–∞–њ–Є—Б–∞–љ–Њ –Њ—В izneviara.com   

ѕредимства на съвместни€ живот„удите се дали да се обвържете? —тъпката е гол€ма и ще доведе до промени в начина ви на живот. —трува ли си?  акво печел€ и какво губ€? јко сте срещнали подход€щи€ човек, не се колебайте. —трува си! ≈то н€кои от предимствата на семейните хора, които могат да наклон€т везните в правилната посока.

1. —ъвместни€т живот води до по-висока продължителност на живота: »зследвани€та показват, че щастливите семейни двойки живе€т по-дълго от несемейните, разведените и неудовлетворените от взаимоотношени€та си двойки средно с цели четири години. Ќещастното съжителство увеличава шансовете човек да се разболее от различни болести с 35 %, и дори скъс€ва живота с четири години. ”чените вече зна€т за тези разлики, но причините не са съвесм €сни. „аст от об€снението е, че хората в нещастните двойки изпитват повече негативни емоции и са подложени на хроничен физически и емоционален стрес. —тресът уврежда както физическото, така и психологическото здраве на човека. “ой е фактор при удари, инфаркти, €зви, високо кръвно нал€гане, депреси€, тревожност, алкохолизъм, злоупотреба с различни вещества.


2. —ъвместни€т живот прави хората по-щастливи: —емейните хора докладват по-високо ниво на щастие (135% повече от ергените). “е изпитват по-гол€ма стабилност и чувство за подкрепа, ко€то им позвол€ва да процъфт€ват в другите сфери на живота. ¬ двойката партньорите имат възможност да удовлетвор€ват най-важните си потребности и да прежив€ват повече съкровени и интимни моменти.


3. —ъвместни€т живот осигур€ва продължение на рода: “ехнически погледнато, не е необходимо да сте семеен, за да имате деца и да си осигурите потомство. ¬ъпреки това семейството е все още предпочитани€т начин за създаване, отглеждане и възпитание на деца. ƒа си баща или майка е една от най-значимите цели и желани€ на повечето хора, а семейството е най-стабилната и сигурна среда за реализирането на тази цел.


4. —ъвместни€т живот увеличава покупателната способност: ƒа сте семейни означава увеличаване на дохода и сподел€не на разходите за покупките, които правите. Ќезависимо че семейството изисква повече разходи, допълнителни€т доход надхвърл€ тази цена. “ова означава, че можете да си позволите неща, които сами не бихте могли Ц по-добро жилище, кола, почивки и други при€тни неща. ќсвен това повечето хора стават по-отговорни към финансите и изпитват по-гол€м стимул да повишават дохода си, когато нос€т отговорност не само за себе си.


5. —ъвместни€т живот означава повече секс: —емейните прав€т повече секс от несемейните. ѕроучване след проучване доказва този факт. 23 % от несемейните периодично не прав€т секс, пон€кога в рамките на ц€ла година. «а разлика от т€х с такива резултати могат да се похвал€т само 1 % от семейните мъже. 19 % от несемейните прав€т секс два-три пъти на седмица, докато процентът на семейните, които прав€т секс два-три пъти седмично, е 36%. ƒокато несемейните прекарват времето си в клубовете и харчат пари с цел да спечел€т вниманието на н€кого, семейните са си вкъщи и прав€т секс с партньора си.


6. —ъвместни€т живот означава по-добър секс: —ексът за една вечер може да бъде вълнуващ заради тръпката от новото и непознатото, но твърде често сексът с непознат партньор не е толкова удовлетвор€ващ. —емейните двойки се познават, зна€т предпочитани€та си, познават телата си, зна€т как да си достав€т удоволствие и наслада. ѕродължителни€т секс с един и същи човек позвол€ва да се експериментира, което обогат€ва сексуалното изжив€ване. —ъщо така позвол€ва на партньорите да се разкри€т напълно един пред друг и да сподел€т дълбоките си желани€, което е трудно да бъде направено пред непознат.


7. —ъвместни€т живот предпазва от страха от самота: ¬сички знаем, че н€ма да живеем вечно. ѕовечето се ужас€ват от мисълта да бъдат самотни и да н€мат сродна душа до себе си. ќт тази гледна точка съвместни€ живот е инвестици€ в бъдещето. –азбира се, това налага определени ограничени€, но в зам€на на това всеки от партньорите получава трайни взаимоотношени€, близък човек, на когото може да разчита и в добро и лошо, сигурност и подкрепа.


8. —ъвместни€т живот прави хората по-добри: —ъвместни€т живот предостав€ идеална възможност човек да превъзмогне сво€ егоцентризъм, като се посвети на партньора. «а егоцентрични€ човек гледните точки на другите са относително без значение. ∆итейските събити€ се оцен€ват почти изключително съобразно т€хното значение за индивида. —емейните отношени€ спомагат да се намали егоцентризмът, като се учим да се грижим за други€, като взимаме съвместни решени€ и прецен€ваме житейските си избори от гледна точка на последстви€та и ползите за двамата. √рижата и отговорността пред партньора предизвикват израстване и обогат€ване на личността, ко€то развива качества и черти, които дотогава са били само потенциално заложени.

(източник: shtastieto.com)

 

–Ф–Њ–±–∞–≤–Є –Ї–Њ–Љ–µ–љ—В–∞—А

”вaжaвaмe вашата пoвepитeлнocт и зaтoвa ce пoгpижиxмe дa дea?тивиpaмe пoлeтo зa впиcвaнe нa имeйл, ?a?тo и дa из?лючим зaпиcвaнeтo нa вашето ≤–. Moлим зa aдe?вaтни ?oмeнтapи. He ce тoлepиpaт никави обиди, сексуални намеци, рекламни съобщени€, нецензурно съдържание. Ѕлагодар€ ви предварително!

–Ч–∞—Й–Є—В–µ–љ –Ї–Њ–і
–Ю–±–љ–Њ–≤–Є

–Ш–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞.com 2010-2018. –Я–Њ–Љ–Њ—Й –њ—А–Є –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є–Ј–љ–∞—Ж–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є—З–Є–љ–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞, –і–∞–≤–∞–љ–µ –љ–∞ –≤—В–Њ—А–Є —И–∞–љ—Б —Б–ї–µ–і –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –љ–∞—З–Є–љ–Є –і–∞ –њ—А–µ–Њ–і–Њ–ї–µ–µ–Љ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞ –Є –Њ—В–љ–Њ–≤–Њ –і–∞ –Ј–∞–ґ–Є–≤–µ–µ–Љ —Й–∞—Б—В–ї–Є–≤–Њ.