Home ѕървите 10 дни –ешение ли е самоубийството?
–Э–∞–њ–Є—Б–∞–љ–Њ –Њ—В izneviara.com   

–ешение ли е самоубийството?—тарите хора са казали Ц Д≈дин ден всичко се разбираФ. јко има изнев€ра, за не€ рано или късно се научава. ћоже да не е пр€ко, а по заобиколен начин, но винаги се разбира. ѕреди около два месеца почина един от д€довците в семейството ни. Ќа смъртни€ си одър, той се изпов€дал на жена си, че е имал и друга жена в живота си. ѕосле си отишъл облекчен.
Ќ€кой ден всичко се разбира.

’ората, с които си пиша или с които говор€, наричат случилото се най-често предателство. „увстват се толкова силно ударени от неверо€тната болка и кризата в доверието, че пон€кога отказват да € приемат. јз също б€х там. Ќамирах много ДдругиФ об€снени€ за случилото се. ќбвин€вах само себе си, после обвин€вах само други€, после цели€ св€т. Ќакра€ реалността започна да прониква в размътеното ми съзнание, пробивайки си път през наслоените пластове на самозаблуда, липса на връзка с истината и детското желание Двсичко да бъде наредФ. Ћъчът на честността към себе си започна да изпепел€ва един след друг всички тези пластове. Ќакра€ не остана почти нищо, освен болката. ќгромна и пулсираща.


ѕон€кога болката ще бъде толкова гол€ма, че ще поискате да ви н€ма. ўе поискате да умрете, за да си починете. ўе поискате изведнъж да си ДрешитеФ всички проблеми. ƒаже ще се позабавл€вате с иде€та точно как да стане. јз също минах през това. ћо€т избор се колебаеше между катастрофа с автомобил и нарочен инфаркт:) Ќе искам да ви лъжа, затова ще кажа, че от време на време пак ми минават такива мисли... ’убавото е, че с времето интензитетът на желанието за самоубийство намал€ва. √арантирам ви, че един ден ще изчезне напълно!

—трува ли си да се самоубивате?  атегорично не! ќколо нас има един прекрасен св€т, който ние просто отказваме да видим. ≈дин св€т, който ни чака да го открием. ѕогубвайки себе си, ние окончателно губим шанса да срещнем хубавото, което ни чака зад ъгъла. —ветът, за който говор€ е скрит за болката. “€ е на преден план и усп€ва да маскира всичко зад себе си. “€ е филтърът, поставен пред нашите очи, който ни пречи да виждаме красивото, възможностите, щастието.

»зглежда ми подход€що тук да цитирам части от “оле:

Ѕолката е неизбежна, докато се отъждеств€вате със сво€ ум, тоест докато сте в духовно несъзнание. “ук става дума най-вече за емоционалната болка, ко€то е и първопричината за физическата болка и физическите забол€вани€. Ќедоволството, омразата, самосъжалението, вината, гневът, депреси€та, ревността и т.н. - дори и най-дребното раздразнение - всички те са форми на болката. ј вс€ко удоволствие или емоционален подем съдържат в себе си семето на болката, т€хната неотменна противоположност, ко€то след време ще се про€ви.

ћнозина зна€т също от собствен опит колко лесно и бързо една интимна връзка може да се превърне от източник на удоволствие в източник на болка. ќт една по-далечна перспектива двата полюса са двете лица на една и съща монета и са част от скритата болка, ко€то е неотменима част от умотъждественото Дего"-състо€ние на съзнанието.

јко това се отнас€ за вас, наблюдавайте съпротивата в себе си. Ќаблюдавайте привързаността си към болката. Ќаблюдавайте особеното удоволствие, което ви достав€ да бъдете нещастни. Ќаблюдавайте натрапчивата потребност да говорите и да мислите за нещастието си. —ъпротивата ще престане, ако бъде доведена до съзнанието.

ќпитайте се да се уловите, когато се оплаквате - на глас или наум, от ситуаци€, в ко€то сте се озовали, от това какво прав€т или говор€т хората, от средата си, от положението си, дори от времето. ќплакването винаги представл€ва неприемане на това, което е. “о неизменно носи несъзнателен негативен зар€д.  огато се оплаквате, се превръщате в жертва.  огато се израз€вате, властта е във вас. «атова променете ситуаци€та, предприемайки нещо, или говорейки за не€, ако това е необходимо или възможно. Ќапуснете ситуаци€та или € приемете. ¬сичко останало е лудост.


 акво означава Днапуснете ситуаци€таФ? —ъс сигурност не и самоубийство! ƒа напуснеш ситуаци€та значи да престанеш да чувстваш привързаност към болката, да поискаш т€ да изчезне напълно.  азано още по-просто: разделете се с причинител€ на болката. јко решите да приемете ситуаци€та, това означава да € приемете напълно Ц с всичките й непри€тни аспекти и без мрънкане. ѕриемайки ситуаци€та, вие ще започнете да се владеете отново и ще престанете да се поддавате на мислите за лесен изход.

—амоубийството не е решение!

јко ви радва, поиграйте си с мисълта за него, но после слезте отново на «ем€та и си позволете да забележите красотата й.

ƒобре дошли отново тук и сега!

 

–Ъ–Њ–Љ–µ–љ—В–∞—А–Є 

 
-1 #2 an 2014-07-12 15:44
Radvam se 4e go ima tozi sait s sigornost pomagate na mnogo xora,znam kakvo e bolkata i chetq admina vse edno sam az,molq se na gospd samo da ni dade sili da prodaljim napred,i vqrvam 4e edin den shte ni mine,no edvali da se zabravi i doverieto da se varne nevazmojno e prosto.
–¶–Є—В–Є—А–∞–љ–µ
 
 
 

–Ф–Њ–±–∞–≤–Є –Ї–Њ–Љ–µ–љ—В–∞—А

”вaжaвaмe вашата пoвepитeлнocт и зaтoвa ce пoгpижиxмe дa дea?тивиpaмe пoлeтo зa впиcвaнe нa имeйл, ?a?тo и дa из?лючим зaпиcвaнeтo нa вашето ≤–. Moлим зa aдe?вaтни ?oмeнтapи. He ce тoлepиpaт никави обиди, сексуални намеци, рекламни съобщени€, нецензурно съдържание. Ѕлагодар€ ви предварително!

–Ч–∞—Й–Є—В–µ–љ –Ї–Њ–і
–Ю–±–љ–Њ–≤–Є

–Ш–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞.com 2010-2018. –Я–Њ–Љ–Њ—Й –њ—А–Є –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є–Ј–љ–∞—Ж–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є—З–Є–љ–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞, –і–∞–≤–∞–љ–µ –љ–∞ –≤—В–Њ—А–Є —И–∞–љ—Б —Б–ї–µ–і –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –љ–∞—З–Є–љ–Є –і–∞ –њ—А–µ–Њ–і–Њ–ї–µ–µ–Љ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞ –Є –Њ—В–љ–Њ–≤–Њ –і–∞ –Ј–∞–ґ–Є–≤–µ–µ–Љ —Й–∞—Б—В–ї–Є–≤–Њ.