Home Ќачало на пром€на  ажете Ќ≈ на страха от мнението на обществото
–Э–∞–њ–Є—Б–∞–љ–Њ –Њ—В izneviara.com   

 ажете Ќ≈ на страха от мнението на обществото огато един човек излезе от привичното, от установените правила, той не знае какво да прави и блокира също като компютър, попаднал в ситуаци€, ко€то не е предвидена в програмата. “акъв човек се чувства нещастен в този момент, онеправдан. »ма хора, които по силата на служебните си задължени€, са длъжни да намират решени€ в такива извънредни ситуации. Ќо колко са истински мислещите хора, които търс€т и намират нестандартни решени€ посто€нно. ѕреобладаващото мнозинство попаднали в такава ситуаци€, търс€т н€кой друг да им реши проблема - началник, при€тел или просто човек, който зна€т, че може да им помогне.  огато един влак напусне установените релси, това се см€та за катастрофа. ќсъзнайте, колко пъти сте имали усещането за катастрофа, когато не знаете как да постъпите и различните съвети за решаване на проблема никак не ви удовлетвор€ват по най-различни причини.


Ќ€кой, който се страхува от неизвестността на пром€ната, ще се вкопчи в положителната страна на традициите. Ќо не мислите ли, че твърде много инерци€ в мисленето се е натрупала през хил€долети€та? ј без нестандартно мислене н€ма еволюци€. “ъкмо сега е настанало време да почистим съзнанието си от натрупаните боклуци.


Ќестандартните хора са психически много по-уравновесени, защото прав€т това, което им се иска да прав€т, без да се съобраз€ват с нищо, докато хората от тълпата се чувстват посто€нно под нечий натиск, преследват ги различни страхове, депресии и недоволства.
„овекът от тълпата се страхува да остане насаме със себе си - страхува се да разсъждава, скучае сам, страхува се да е сам. Ќикога не чувства липсата на разсъждени€, на размисъл - обаче остро чувства липсата на емоции в ежедневието си, които се опитва да компенсира като се бунтува срещу приетото от тълпата като ограничени€ или руши буквално материални ценности или ако има прекалено много задръжки намира необходимите емоции в безкрайните сериали или в подобната литература.


„овека от тълпата не се замисл€ (не мисли) правилно ли е или неправилно (полезно ли е или не е полезно) е това, което прав€т повечето хора. “ова, че хората не мисл€т личи най-вече по поведението им: те не се стрем€т да бъдат уникални, каквито са, а се опитват да подражават на другите, да се прав€т на това, което не са - стадни€ инстинкт на животните.
„овекът от тълпата често иска да се отличава от не€, като освен в поведението, често използва €рко или необичайно облекло или други промени във външни€ вид. “ези, които действително се различават от тълпата, не се различават по външни€ си вид, а по вътрешното си духовно съдържание.


ѕоказател, че един човек започва да се измъква от вли€нието на тълпата е, че все по-малко се интересува от мнението на хората за него, т.е. той престава да играе н€каква желана рол€ за пред хората и не се интересува доколко хората са пов€рвали на превъплъщението му, защото вече е истински€т.

(източник: yosif.net)

 

–Ф–Њ–±–∞–≤–Є –Ї–Њ–Љ–µ–љ—В–∞—А

”вaжaвaмe вашата пoвepитeлнocт и зaтoвa ce пoгpижиxмe дa дea?тивиpaмe пoлeтo зa впиcвaнe нa имeйл, ?a?тo и дa из?лючим зaпиcвaнeтo нa вашето ≤–. Moлим зa aдe?вaтни ?oмeнтapи. He ce тoлepиpaт никави обиди, сексуални намеци, рекламни съобщени€, нецензурно съдържание. Ѕлагодар€ ви предварително!

–Ч–∞—Й–Є—В–µ–љ –Ї–Њ–і
–Ю–±–љ–Њ–≤–Є

–Ш–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞.com 2010-2018. –Я–Њ–Љ–Њ—Й –њ—А–Є –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є–Ј–љ–∞—Ж–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є—З–Є–љ–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞, –і–∞–≤–∞–љ–µ –љ–∞ –≤—В–Њ—А–Є —И–∞–љ—Б —Б–ї–µ–і –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –љ–∞—З–Є–љ–Є –і–∞ –њ—А–µ–Њ–і–Њ–ї–µ–µ–Љ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞ –Є –Њ—В–љ–Њ–≤–Њ –і–∞ –Ј–∞–ґ–Є–≤–µ–µ–Љ —Й–∞—Б—В–ї–Є–≤–Њ.