Home Ќачало на пром€на  ръстопътища...
–Э–∞–њ–Є—Б–∞–љ–Њ –Њ—В jenite.net   

 ръстопътища... азват, че на най-важните житейски кръстопътища н€мало никакви пътни знаци. «амисл€м се често над тези думи, защото наистина все така се случва, че докато си убеден, че държиш живота си в свои ръце, в един момент излиза нещо, което тотално ти обърква плановете и съдбата те постав€ именно на такъв кръстопът. ∆итейски. „овешки. ќбъркващ, а пон€кога дори съдбовен. ћоже да се случи с всеки. » там, наистина колкото и да се оглеждаш, хм... не виждаш никакъв знак. —амо мъгла, не€снота, страх от бъдещето. ≈ да, сигурно има и по-смели хора, които, без да се замисл€т поемат по н€кой от пътищата, сто€щи пред т€х и продължават без колебание. јз самата не съм от т€х.

ј колко по-лесно щеше да ни бъде, ако в действителност имаше пътни знаци! Ќо дали тогава всъщност н€маше просто да вървим, без да мислим и усещаме, без да се довер€ваме на интуци€та си, без да сме самите ние? Ќ€маше ли просто да съществуваме и да следваме поставените от н€кой друг житейски табели, да вървим по утъпкани пътеки, усещайки се сигурни и в безопасност, но без да се чувстваме истински щастливи? ў€хме ли да имаме възможността после да изпитаме онова първично удовлетворение и щастие от постигнати€ резултат? ў€хме ли да бъдем по-силни, по-уверени и стрем€щи се? “а нали вс€ка трудност и всеки кръстопът в живота, ни прави именно такива, прави ни хора?

Ќаскоро така се случи, че една мо€ при€телка тр€бваше да вземе много трудно решение за себе си и за това как да продължи живота си занапред. Ѕеше застанала на кръстопът, чудейки се по кой път да тръгне. ¬се още стои там объркана и оглеждаща се за правилни€ път. –азбира се, отвс€къде вал€т съвети и напътстви€ кой от т€х е най-добър. јз самата не можах да й дам съвет (не, аз всъщност можех, но единствено и само от мо€ гледна точка и въпрос на мое усещане, което н€ма да е честно спр€мо не€). «ащото т€, а и всеки от нас носи в себе си най-добри€ съветник Ц сърцето си.

–ешението, което тр€бва да вземеш в подобен момент може да бъде единствено и само твое, защото тук става въпрос за тво€ живот и за твоето щастие. » ако наистина не виждаш никакъв изход и светлина, по който и път да тръгнеш, ще е най-правилни€т, защото ти сам си го избрал. — помощта на сърцето си, на безпогрешната ти интуици€, на онези малки знаци, които не са указателни и упътстващи, но ги има. —амо тр€бва да ги забележиш. ƒа се огледаш. ƒа се вслушаш в себе си. ƒори и в момента всичко да ти се струва затихнало и обърнато срещу теб. ѕросто тр€бва да в€рваш повече в себе си и в тво€ път.

... азват, че в живота ни н€мало пътни знаци. ћоже би щеше да ни е по-лесно, ако имаше. Ќо дали пък тогава той щеше да е толкова прекрасен, интересен, вълнуващ и истински?

(източник: jenite.net. ѕубликувана с разрешение)

 

–Ф–Њ–±–∞–≤–Є –Ї–Њ–Љ–µ–љ—В–∞—А

”вaжaвaмe вашата пoвepитeлнocт и зaтoвa ce пoгpижиxмe дa дea?тивиpaмe пoлeтo зa впиcвaнe нa имeйл, ?a?тo и дa из?лючим зaпиcвaнeтo нa вашето ≤–. Moлим зa aдe?вaтни ?oмeнтapи. He ce тoлepиpaт никави обиди, сексуални намеци, рекламни съобщени€, нецензурно съдържание. Ѕлагодар€ ви предварително!

–Ч–∞—Й–Є—В–µ–љ –Ї–Њ–і
–Ю–±–љ–Њ–≤–Є

–Ш–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞.com 2010-2018. –Я–Њ–Љ–Њ—Й –њ—А–Є –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є–Ј–љ–∞—Ж–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є—З–Є–љ–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞, –і–∞–≤–∞–љ–µ –љ–∞ –≤—В–Њ—А–Є —И–∞–љ—Б —Б–ї–µ–і –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –љ–∞—З–Є–љ–Є –і–∞ –њ—А–µ–Њ–і–Њ–ї–µ–µ–Љ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞ –Є –Њ—В–љ–Њ–≤–Њ –і–∞ –Ј–∞–ґ–Є–≤–µ–µ–Љ —Й–∞—Б—В–ї–Є–≤–Њ.