–Э–∞–њ–Є—Б–∞–љ–Њ –Њ—В izneviara.com   

¬тори шансјз притежавам удивителна сила!

“ова осъзнаване ме връхлет€ изневиделица преди време и от тогава не минава и ден без да си го напомн€. јз мога да направ€ всичко, което искам. јз мога дори да бъда добър с другите! ƒълги години мислех, че Дне остава добро ненаказаноФ. —ега знам, че дълги години съм тънал в мрак. Ѕлагодар€ за втори€ шанс!  олкото и да ми е тежко, ще кажа: ДЅлагодар€ за непри€тностите между нас с жена ми, защото случилото се ми помогна да прогледна!Ф ѕризнавам, че често ми се иска да се върне онова, което е било преди, но вече искам да запаз€ и новата светлина в живота си. »зглежда, че онова, което всъщност искам е втори шанс. ≈, в живота пон€кога не става така, затова бъдете благодарни, ако сте получили втори шанс. јко сте получили втори шанс, спрете да мрънкате! ѕросто благодарете и започнете да живеете!

јко вие сте от другата страна, бъдете достатъчно благородни да дадете втори шанс. » давайки го, опитайте да подходите с детска чистота и доверие в доброто у човека.  ажете си:

ўе върна календара назад и ще възприема очарованието на младостта, покор€ващо с ентусиазма, който клокочи като планински извор. ћладостта не вижда пред себе си мрак, нито клопка без изход. «абрав€, че в света има такива неща като неуспех и в€рва, че през всички тези векове човечеството е чакало него или не€ да дойде да освободи истината, силата и красотата.


Ѕъдете деца, радвайте се на живота като дете. — изумление гледам всеки ден как дъщер€ ми нехае за условностите, в които се опитваме да € напъхаме насила. “€ е прекрасна и е абсолютно сигурна, че всичко в живота й е там, за да й носи радост, забавление, игри и учение. Ќека бъдем повече деца, защото живота ни наистина е за това:)

Ќатам ще дам думата на ќг ћандино:


јз притежавам удивителна сила!
«а жалост малцина осъзнават, че притежават такава сила, докато мнозинството заплаща за невежеството си с ужасна цена, в съкрушение и несгоди. ѕри€телите са изгубени, вратите Ч затворени, възможностите са изчезнали, а мечтите са разбити.

ƒосега б€х сред жалкото мнозинство, непрестанно погубвайки шансовете си за сполука и щастие, защото глупашки злоупотреб€вах с една сила, ко€то дори не знаех, че притежавам.

“айната е така простичка, че вс€ко дете € разбира и използва в сво€ изгода. ћожем да вли€ем на другите като се отнас€ме с т€х, както бихме искали те да се отнас€т с нас. ¬сички ние сме отражени€ един на друг, с подобни усещани€, подобни чувства, подобни надежди, подобни страхове, подобни грешки и еднаква кръв. јко н€кой го сърби, съседът му се чеше. јко друг се усмихва, при€тел€т му откликва по същи€ начин.

 олко неосведомен съм бил! «нам, че успех или семейство не се постига като си сам. «нам, че не съществува самосъздаден мъж или самосъздадена жена. «а това осъзнавам, че никога не мога да постигна целите си без помощта на други и все пак, размишл€вайки за миналото си, разбирам, че моите действи€ са ме държали в плен зад решетките на мъката.

 огато се мръщех, в отговор ми се мръщеха.
 огато крещ€х €досан, ми отвръщаха €досани гласове.
 огато се оплаквах, ме пронизваха остри погледи.  огато проклинах, в мен се вторачваше омразата.

—обствените ми действи€ ме б€ха осъдили да бъда в св€т, в който никой дори не се усмихва, светът на неудачниците. √лупаво осъждах другите за жреби€ си, но сега разбирам, че вината е била мо€. Ќай-накра€ очите ми се отвориха.

—вършиха дните ми на хленч и оплакване от другите. Ќ€ма по-лесно нещо от мърморенето. «а да започнеш да роптаеш, не се изискват нито талант, нито себеотрицание, нито умствени способности, нито характер. Ќ€мам вече време за толкова жалко занимание. Ќай-много да очерни личността ми така, че никой да не иска да общува с мен. “ака беше едно време. Ќикога повече. “олкова съм благодарен за тази втора възможност! — мръщене, въсене и сърдити погледи пропил€х години с благопри€тни случаи, а една усмивка и една мила дума щ€ха да отвор€т много врати и да смекчат безброй сърца. “е може би щ€ха да протегнат ръце за помощ.

¬ече знам, че животът не се състои от големи жертви или задължени€, а от дребните неща, в които усмивките, любезността и незначителните услуги, дар€вани навс€къде и вс€кога, когато е възможно, побеждават и закрил€т вс€ка душа. Ќай-добрите д€лове от човешки€ живот са малките жестове на загриженост и внимание.

¬с€ка вечер, когато се отпускам, се мол€ да съм направил поне едно човешко същество малко по-щастливо или малко по-мъдро или поне само малко по-доволно от себе си.

¬с€ка вече се мол€ за вас да сте малко по-щастливи в своите животи и в своите семейства! ¬с€ка вечер ви пожелавам да имате сила да превъзмогнете болката и разочарованието си и да изградите живота, който заслужавате.
¬с€ка вечер ви пожелавам втори шанс!(¬ стати€та са използвани цитати от книгата на ќг ћандино ДЌай-велики€т търговец в —ветаФ)

 

–Ъ–Њ–Љ–µ–љ—В–∞—А–Є 

 
+2 #3 aleks 2014-01-14 15:38
–¶–Є—В–Є—А–∞–љ–µ
 
 
+1 #2 nikol rosslerova 2012-01-20 04:36
BLAGODARQ TI priatel!!!
–¶–Є—В–Є—А–∞–љ–µ
 
 
+2 #1 vesi 2011-12-07 20:26
mnogo xybava statiq vqrno e 4e silata e v nas da promenim jivota si i da izbirame koe e vajno za nas i koi sa nahite prioriteti. Mnogo se radvam 4e bqxte do men v mnogo trudni za men momenti.Preodolqx gi blagodarenie na podobni rasujdeniq. S obi4 i nai dobri pojelaniq Vesi
–¶–Є—В–Є—А–∞–љ–µ
 

–Ф–Њ–±–∞–≤–Є –Ї–Њ–Љ–µ–љ—В–∞—А

”вaжaвaмe вашата пoвepитeлнocт и зaтoвa ce пoгpижиxмe дa дea?тивиpaмe пoлeтo зa впиcвaнe нa имeйл, ?a?тo и дa из?лючим зaпиcвaнeтo нa вашето ≤–. Moлим зa aдe?вaтни ?oмeнтapи. He ce тoлepиpaт никави обиди, сексуални намеци, рекламни съобщени€, нецензурно съдържание. Ѕлагодар€ ви предварително!

–Ч–∞—Й–Є—В–µ–љ –Ї–Њ–і
–Ю–±–љ–Њ–≤–Є

–Ш–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞.com 2010-2018. –Я–Њ–Љ–Њ—Й –њ—А–Є –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є–Ј–љ–∞—Ж–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –њ—А–Є—З–Є–љ–Є –Ј–∞ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞, –і–∞–≤–∞–љ–µ –љ–∞ –≤—В–Њ—А–Є —И–∞–љ—Б —Б–ї–µ–і –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞, –љ–∞—З–Є–љ–Є –і–∞ –њ—А–µ–Њ–і–Њ–ї–µ–µ–Љ –Є–Ј–љ–µ–≤—П—А–∞—В–∞ –Є –Њ—В–љ–Њ–≤–Њ –і–∞ –Ј–∞–ґ–Є–≤–µ–µ–Љ —Й–∞—Б—В–ї–Є–≤–Њ.